Planul de concediere a zeci de mii de profesori (reducere a numărului de ore) merge înainte

Trebuie citite

Profesori

Pentru cei mai mulți profesori pare greu de crezut, cu toate acestea, de la 1 septembrie 2020 vor exista numeroase restrângeri de activitate. Sindicatele au adus în discuție cifre impresionante, de 20.000-30.000 de posibile disponibilizări. Articolul 66 din LEN va determina o reducere considerabilă a numărului de ore la clase, nimeni nu poate nega asta. Spre exemplu, la gimnaziu urmează să dispară 9 ore pe săptămână. Așadar, faceți un calcul pentru a vedea, în mare, câte norme vor fi afectate doar într-o singură unitate de învățământ.

Anisie

Deși a declarat că reducerea orelor nu trebuie să se facă din pix, actualul ministru al Educației face primii pași pentru punerea în aplicare a legii inițiată de Liviu Marian Pop și Ecaterina Andronescu. Chiar dacă articolul 66 a fost modificat în bătaie de joc, fără a ține seama de nimic, chiar dacă guvernul ar putea, printr-o ordonanță de urgență, să anuleze – ori să modifice – prevederile acestui articol, nimic nu pare a se mișca în front. Totul pare a fi bătut în cuie. Pe motiv că avem de a face cu o lege votată de Parlament care trebuie respectată, ministrul Educației a anunțat că noile planuri-cadru vor fi puse în dezbatere publică în luna ianuarie 2020. Așadar, se lucrează intens.

Există deja o lege. Legea este lege și trebuie aplicată. Ea scade numărul de ore. Trebuie să aplicăm legea, de aceea am anunțat deja că trebuie, prin consultare publică, să realizăm noile planuri-cadru. Stabilim disciplinele și numărul de ore și după aceea stabilim grupurile de lucru pentru noile programe

Ținând cont că articolul 66 din LEN impune reducerea numărului de ore începând cu anul școlar 2020-2021, dar și de faptul că guvernul pare a fi mai legist decât Papa de la Roma, este de așteptat ca lucrurile să se miște extrem de rapid. După 30 de zile în care, teoretic, propunerile de planuri-cadru vor fi în dezbatere publică, va începe lucrul la noile programe școlare. Cu puțin efort și surzenie din partea celor responsabili, prevederile celebrului articol ar putea fi puse în aplicare destul de rapid. Să mai conteze că tot sistemul educațional va fi bulversat?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -