JENANT!!! Funeriu: „sindicatele cvasi-mafiotizate în România – contestă relevanța testelor PISA”. Sunt vinovate și pentru lipsa toaletelor…

Trebuie citite

JENANT!!!

Ați aștepta de la un fost demnitar al statului român să aibă proprietatea termenilor și să nu se aventureze în declarații doar din nevoia de a i se da atenție. O postare aparținând lui Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, ne determină să ne punem câteva întrebări legitime referitoare la profesionalismul și intențiile acestuia.

4 dezinformări urâte la care recurge

Organizații cvasi-mafiote

Este halucinant și jenant să afirmi despre astfel de organizații reprezentative ale angajaților că sunt cvasi-mafiote. Doar în regimurile dictatoriale se practică un astfel de discurs.

Văd că sindicatele – de fapt structuri paralele de putere în sistem, cvasi-mafiotizate în România – contestă relevanța testelor PISA.

Funeriu, prin dezinformările la care recurge, arată, fie că nu are habar de sistemul educațional, fie dă dovadă de o rea intenție, care îl descalifică. Indiferent de situație, un astfel de individ nu are legitimitatea de a cere reforme în educație.

Cotizații mari și obligatorii

Să vă spun o chestie pe care probabil nu o știți: când eram în funcție am descoperit că sindicatele încasează automat 1% din salariile tuturor profesorilor. Adică vreo 15 milioane de Euro. Bani a căror cheltuire nu o verifica nimeni. În 2011 am stopat transferul automat către sindicate al banilor profesorilor, urmând ca fiecare profesor să plătească individual. Au rămas vreo 3% care mai plăteau.

Este ilegal să împiedici dreptul unui angajat de a fi reprezentat de un sindicat.

Organizațiile sindicale sunt ținute în viață de cotizațiile membrilor. Aceasta este practica peste tot în lume. Conform legii, cotizația membrilor de sindicat poate varia într 0.5 și 1% din salariul brut. Cele mai multe astfel de organizații au o stabilit cotizația la nivelul minim, rar găsești cotizații de 1% din brut. Această lege era valabilă și atunci, și acum.

Cotizația încasată automat

Și pe vreme lui Daniel Funeriu, cotizația era oprită pe baza cererii de înscriere într-un sindicat. Așadar, cotizația nu era luată cu forța.

Nu sunt bani de toalete datorită cotizațiilor

15 milioane de euro ar fi reprezentat nivelul cotizațiilor către sindicate din perioada lui Funeriu. După cum recunoaște fără perdea, o parte a acestei sume nu a mai ajuns în conturile formațiunilor sindicale. Ne întrebăm de ce nu au apărut toaletele dacă, brusc, au rămas bani?

În iunie 2012 Ponta a reintrodus virarea automată a 1% din salariu către sindicate, adică vreo 20 de milioane de Euro anual. Noh, acum poate înțelegeți de ce nu sunt bani pentru toalete. Că sunt pentru sindicaliști veroși.

Ce a urmărit regimul Băsescu-Boc?

Pentru cei doi tartori de atunci era esențial să slăbească mișcarea sindicală. Planurile „reformatoare”, ilogice și complet dăunătoare sistemului de învățământ, nu puteu fi puse în practică datorită opoziției puternice a sindicatelor din sistem. Nu credem că trebuie să vă reamintim, suntem siguri că rețineți furia și demența cu care regimul Băsescu și-a bătut joc de profesori, părinți și elevi. Așadar, lăsând sindicatele fără surse de venit, puteai cuceri din două mișcări regatul.

Văd că sindicatele – de fapt structuri paralele de putere în sistem, cvasi-mafiotizate în România – contestă relevanța…

Geplaatst door Daniel P. Funeriu op Woensdag 4 december 2019
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -