joi, aprilie 2, 2020

Începe marea ciopârțire a orelor disciplinelor școlare. Vezi chestionarul MEN

Util

Ce poți face dacă te trezești cu ministrul Educației în clasă?

D-ale educației Recentele vizite neanunțate ale ministrului Educației, doamna Monica Anisie, precum și atitudinea...

Acestea sunt prioritățile tale la începutul semestrului 2

Priorități Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și...

Informații importante referitoare la mărirea salarială din ianuarie 2020. Le cunoști?

Mergem pe premiza că deții aceste informații (detalii). Practic, de la 1 ianuarie 2020, angajații din sistemul educațional vor primi mai mulți bani

Ciopârțirea orelor

După cum probabil ați aflat, sindicatele au reușit să amâne pentru următorul an școlar marea concediere din sistem. Bravo lor, dar este timpul să facă și mai mult.

MEN

În mintea clasei politice și a decidenților MEN, reforma înseamnă reducerea numărului de ore sau eliminarea completă a unor discipline. Planul este demult bătut în cuie, se trece la faza de mimare a democrației și pasare a răspunderii. Desigur, vinovați vor fi părinții, în fond, ei au cerut asta (așa va fi vândută opiniei publice marea “reformă”)

Ministerul Educației și Cercetării urmărește să asigure o cât mai bună fundamentare a deciziilor privind îmbunătățirea actualului curriculum național (planuri-cadru).

Am mai întâlnit scenariul

Strategia clasei politice este aceeași. Economia României, în cele 3 decenii de democrație, a fost pusă pe butuci prin privatizări și jafuri succesive. Așa de bine le-a ieșit mișcarea încât milione de români au plecat în afara țării pentru a putea munci și supraviețui, asta în timp ce politicienii aflați la butoane au devenit miliardari. Acum, este rândul învățământului, singura redută rămasă în picioare.

Iohannis

Profesorul Iohannis pare a fi “neputincios” în fața manevrelor fostului partid de guvernământ, PSD. Reducerea numărului de ore a fost pusă la cale de Liviu Pop și Ecaterina Andronescu și votată de marea majoritate a parlamentarilor patriei. Acum, deși este la putere, PNL-ul și președintele nu vor să renunțe la aceste prevederi care vor duce la concedierea a zeci de mii de cadre didactice și la lăsarea fără supraveghere a milioane de elevi. În loc să îi țină mai mult la școală prin implementarea națională a programului “Școala după școală”, politrucii mioritici permit ca tânăra generație să cadă pradă unor tentații care mai de care mai nocive. Ce vor face după terminarea școlii la ora 12? Simplu, vor umbla pe străzi, se vor grupa în găști sau vor sta pe telefon. Asta ne dorim?

Comunicatul MEN

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la procesul și instrumentele de consultare destinate părinților și profesorilor din învățământul gimnazial, Ministerul Educației și Cercetării face următoarele precizări:

Ministerul Educației și Cercetării urmărește să asigure o cât mai bună fundamentare a deciziilor privind îmbunătățirea actualului curriculum național (planuri-cadru). Conform metodologiei în vigoare (ordinul de ministru nr. 3.593/2014), au fost constituite grupuri de lucru și comisii de validare și a fost inițiat un proces sistematic de consultare cu părinți și cadre didactice în scopul colectării unor date relevante în procesul de revizuire curriculară. Cadrele didactice, alături de părinți, sunt actori esențiali în acest proces, oferind un sprijin real pentru identificarea aspectelor care pot fi îmbunătățite și pentru formularea propunerilor de revizuire.

Implementarea cu succes a măsurilor de intervenție dezvoltate în cadrul acestui proces este în strânsă legătură cu sprijinul beneficiarilor direcți ai educației. Astfel, consultarea părinților și a profesorilor va fi extinsă și îi va include și pe elevi, cu sprijinul structurilor asociative ale acestora.

Datele colectate în cadrul procesului de consultare vor sprijini grupurile de lucru în formularea unor propuneri care reflectă nevoile beneficiarilor și care promovează în mod autentic competențele specifice profilului de formare al elevilor, atât la nivelul disciplinelor de trunchi comun, cât și al curriculumului la decizia școlii.


sursa: aici

2 Chestionare

MEN pune la dispoziție 2 chestionare adresate părinților, elevilor și profesorilor
Completează chestionarul 1, aici (profesori)

Completează chestionarul 2, aici (pentru păreriștii de profesie)

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Ultimele Știri

Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor...

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Materia restantă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația...

Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Predarea online De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta,...

Această scrisoare trimisă de ministrul Educației tuturor cadrelor didactice trebuie citită

Redăm integral scrisoarea adresată cadrelor didactice: Stimați colegi, Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări...

Se solicită ca MEC să adopte un set de măsuri referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Într-un comunicat de presă, USR solicită MEC adoptarea unui set de măsuri privitoare la desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Printre măsurile propuse se află și amânarea pentru luna August a defășurării acestor două examene naționale.

More Articles Like This

394 Shares
Copy link
Powered by Social Snap