Funeriu: declarație extrem de dură referitoare la calitatea profesorilor. Păcat că este prea târziu

Trebuie citite

Funeriu

Pentru cei care nu știu, Daniel Funeriu a fost ministrul Educației în perioada 23 decembrie 2009 – 9 februarie 2012. În mandatul său, printre altele, au fost realizate o serie de reforme majore, a fost analizat pixelul albastru care îi dădea de furcă lui Traian Băsescu și adoptată LEN. Nu puțini sunt cei care au o opinie negativă referitoare la fostul ministru, cu toate acestea, nu putem nega rolul pe care Funeriu l-a jucat în cei 3 ani de mandat.

Așa da

Într-o postare pe profilul Facebook, Daniel Funeriu o spune pe românește.

Mai ușor cu pianul pe scări când vorbiți de „calitatea profesorilor”: majoritatea oamenilor sunt, zilnic, în contact cu profesorii, motiv pentru care oricine se simte îndreptățit și capabil să îi evalueze pe aceștia. Nimeni nu prea evaluează inginerii, avocații, contabilii, șoferii, constuctorii, faianțerii sau brutarii. Altfel spus, la fotbal și evaluat „profesorii” toată lumea pare să se priceapă. Eu vă recomand ca înainte să aruncați cu roșii în profesorul odraslei, care poate e bun, poate e slab, puneți-vă câteva întrebări despre cât de silitor e copilul, cât de mult și perseverent îl motivați acasă. Adică noh, cât de bine e crescut copilul de voi. Nicio școală, din nicio țară, de pe nicio planetă, nu poate să dea copilului toată educația pe care familia nu o dă: fiecare cu rolul său.

Prea târziu

Din păcate, revelația fostului ministru vine un pic cam târziu.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -