Fost ministru al Educației: „Evaluarea cadrelor didactice de către elevi este o imbecilitate”

Trebuie citite

Petarde

Pentru că nu pot ieși în public cu realizări decente, și nu exagerăm când scriem asta, „mai marii” de la educație și sateliții acestora se folosesc de strategia perdelelor de fum. Cum realitatea din învățământ nu poate fi mascată așa de ușor este de la sine înțeles că aceștia vor recurge la petarde destul de zgomotoase. O astfel de petardă generatoare de mult zgomot și tensiune în sistemul educațional țintea evaluarea cadrelor didactice de către elevi. Din nou, nu credem că exagerează nimeni atunci când este scoasă în evidență absurditatea aceste propuneri și tupeul cu care portavocile „sistemului reformator” îl au.

În termeni duri

Fostul Ministru al Educației din perioada guvernării Boc, la Daniel Funeriu ne referim, a descris perfect situația. Cunoscut pentru criticile aduse sistemului și pentru tendința reformatoare, Funeriu, de data aceasta, nu a ezitat să critice în termeni duri propunerea.

Să nu avem discuții: ”evaluarea” cadrelor didactice de către elevi este o imbecilitate. Trebuie să fii posesorul unei minți grav tulburate ca să te gândești că așa ceva ar fi un lucru bun. Nu cred că cineva din Ministerul Educației din România are de gând să accepte așa ceva.
În legislația actuală există următoarea prevedere, care e cu totul altceva, în OM 4742/2016, la Art. 7, lit aa:
”dreptul de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasă, prin fișe anonime. Acestea vor fi completate la clasă și predate cadrelor didactice în vederea identificării celor mai eficiente metode didactice”
Ordinul este semnat de dl. Mircea Dumitru. E clar. Nu înțeleg ce metodologiile lui pește prăjit mai trebuie. E nevoie de metodologie și pentru a bea apă?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -