Urmează o minivacanță de Ziua Copilului?

Trebuie citite

1 Iunie

Conform Contractului Colectiv de muncă la nivel de învățământ, ziua de 1 Iunie este declarată zi nelucrătoare pentru cadrele didactice. Prin urmare, milioanele de elevi din ciclul gimnazial și liceal ar urma să beneficieze de o de o zi de vacanță.

Minivacanță?

În acest an, ziua de 1 Iunie cade într-o zi de marți. Acest fapt ar putea sugera posibilitatea unei minivacanțe care să cuprindă sfârșitul săptămânii, zilele de luni și marți. Conform semnalelor venite dinspre Ministerul Educației și Guvern, decidenții nu doresc să realizeze o punte de legătură între sfârșitul de săptămână și Ziua Copilului. Situația este una interesantă, asta, dat fiind apetitul de până acum al guvernanților pentru minivacanțe și tendinței manifestată în ultimul an fața de închiderea cu foarte mare ușurință a unităților de învățământ.

Pro sau contra?

Minivacanța care s-ar putea realiza prin transformarea zilei de luni în zile nelucrătoare ar putea fi extrem de benefică, conform multor voci, turismului românesc. În fond, nu ar fi pentru prima dată când interesele acestei ramuri au primat în fața intereselor educației. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care susțin neacordarea minivacanței. Conform opiniei acestei tabere, dat fiind faptul că în ultimul an elevii din România au stat mai mult acasă iar lipsurile acumulate sunt extrem de mari, minivacanța chiar nu și-ar avea rostul.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -