De ce anunțul ministrului Cîmpeanu privind începerea școlii nu este neapărat un semn bun

Trebuie citite

Anunțul ministrului Câmpeanu

Anunțul recent al ministrului Cîmpeanu privind o presupusă începere a școlii în formatul tradițional, adică față în față, nu trebuie privit ca un semn bun. Avem mai mute motive să credem asta.

Practic

Observați tonul avut de ministru. Ce vă sugerează asta?

[…] mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Practic, ministrul Cîmpeanu a ieșit public pentru a spune tuturor că își dorește ca viitorul an școlar să înceapă în condiții normale. Și-a expus părea clar și răspicat pentru a fi auzit de cei care contează în guvern. În acest demers, Cîmpeanu îi are de partea sa pe părinți, profesori, elevi și pe toți cei care se gândesc la binele generației de mâine și pe cei care s-au săturat de scenarită COVID-19.

Se dau lupte

Discursul ministrului, în ciuda tonului ferm, arată o mare nesiguranță a autorităților în privința modului în care școla va începe, cât și presiunile la care acesta este supus în guvern. Practic, ministrul a arâtat cât se poate de ferm că susține începerea școlii în format normal și că nu este dispus să mai accepte încă un an de sacrificiu.

Conform multor surse, la nivelul guvernului câțu (da, am scris intenționat), au loc discuții aprinse privind modului în care va începe școala. Nu puțin sunt cei care doresc continuarea și accentuarea haosului din sistem, asta pe motiv de pandemie, de afaceri și de calcule politice. Desigur, sunt puțini cei cărora le pasă de pierderile pe care elevii le vor avea dacă „autorităție” continuă abordarea haotică din această pandemie.

Un pic de istorie

Nu de puține ori, ministrul Cîmpeanu s-a plasat, cel puțin în public, într-o lumină de dizident. Ministrul nu a ezitat să se opună public planurilor Guvernului sau Ministerului Sănătății, planuri care nu erau favorabile începerii șolii în format fizic. Să nu uităm, ministerul Sănătății s-a opus relaxării restricțiilor, cele mai multe absurde, fapt sancționat public, direct sau voalt, de Cîmpeanu. Sper că vă mai amintiți ce idei trăznite, de îți stătea mintea în loc, ieșeau pe gura unor distrinși ocupanți de funcții trecătoare de prin acest minister al sănătății.

Concluzi

Așdar, declarațiile ministrului Câmpenau sunt consecința presiunii la care este supus și a scenariilor care bântuie prin guvern. Gestul său ne arată că există sficiente voci care doresc sacrificarea unui nou an școlar, fapt cu care ministrul nu este deacord.

Tu?

Ce opinie argumentată ai?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -