De ce anunțul ministrului Cîmpeanu privind începerea școlii nu este neapărat un semn bun

Date:

Anunțul ministrului Câmpeanu

Anunțul recent al ministrului Cîmpeanu privind o presupusă începere a școlii în formatul tradițional, adică față în față, nu trebuie privit ca un semn bun. Avem mai mute motive să credem asta.

Practic

Observați tonul avut de ministru. Ce vă sugerează asta?

[…] mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Practic, ministrul Cîmpeanu a ieșit public pentru a spune tuturor că își dorește ca viitorul an școlar să înceapă în condiții normale. Și-a expus părea clar și răspicat pentru a fi auzit de cei care contează în guvern. În acest demers, Cîmpeanu îi are de partea sa pe părinți, profesori, elevi și pe toți cei care se gândesc la binele generației de mâine și pe cei care s-au săturat de scenarită COVID-19.

Se dau lupte

Discursul ministrului, în ciuda tonului ferm, arată o mare nesiguranță a autorităților în privința modului în care școla va începe, cât și presiunile la care acesta este supus în guvern. Practic, ministrul a arâtat cât se poate de ferm că susține începerea școlii în format normal și că nu este dispus să mai accepte încă un an de sacrificiu.

Conform multor surse, la nivelul guvernului câțu (da, am scris intenționat), au loc discuții aprinse privind modului în care va începe școala. Nu puțin sunt cei care doresc continuarea și accentuarea haosului din sistem, asta pe motiv de pandemie, de afaceri și de calcule politice. Desigur, sunt puțini cei cărora le pasă de pierderile pe care elevii le vor avea dacă „autorităție” continuă abordarea haotică din această pandemie.

Un pic de istorie

Nu de puține ori, ministrul Cîmpeanu s-a plasat, cel puțin în public, într-o lumină de dizident. Ministrul nu a ezitat să se opună public planurilor Guvernului sau Ministerului Sănătății, planuri care nu erau favorabile începerii șolii în format fizic. Să nu uităm, ministerul Sănătății s-a opus relaxării restricțiilor, cele mai multe absurde, fapt sancționat public, direct sau voalt, de Cîmpeanu. Sper că vă mai amintiți ce idei trăznite, de îți stătea mintea în loc, ieșeau pe gura unor distrinși ocupanți de funcții trecătoare de prin acest minister al sănătății.

Concluzi

Așdar, declarațiile ministrului Câmpenau sunt consecința presiunii la care este supus și a scenariilor care bântuie prin guvern. Gestul său ne arată că există sficiente voci care doresc sacrificarea unui nou an școlar, fapt cu care ministrul nu este deacord.

Tu?

Ce opinie argumentată ai?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
31 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap