Comportamentul ministrului Educației naște semne de întrebare

Date:

Semne de întrebare

Comportamentul Ecaterinei Andronescu la cârma Ministerului Educație nu poate trece neobservat. Oricât de mult s-ar strădui unii să nu vadă greșelile ori să le minimalizeze impactul, acestea sunt tot mai prezente și excentrice. Inițial, gafele au fost scuzate și puse pe seama unor greșeli inerente unui domeniu cu multe probleme. Această explicație a căzut rapid, frecvența cu care ministrul pare a produce gafe este în creștere. Situația este agravată și de faptul că Ecaterina Andronescu nu vine cu explicații credibile.

Din păcate

Gafele Ecaterinei Andronescu sunt, conform multor voci, o sursă de instabilitate pentru domeniul pe care îl conduce. Acestea nu îi afectează doar imaginea publică, impactul extinzându-se și asupra imaginii celor pe care îi păstorește. Să nu uităm, la nivelul opiniei publice, de cele mai multe ori, imaginea sistemul este asociată cu cea a liderului.

Voci

Mulți au pus desele „suceli” ministeriale pe seama celor 71 de ani pe care îi poartă frumos doamna ministru. Alte voci consideră că aceasta este o victimă a contrelor din partid. Nu este un secret pentru nimeni, Andronescu deranjează oameni politici puternici, unii cu pretenții de revenire la conducerea ministerului. La fel de vizibil este faptul că ministrul nu pare a se bucura de tot sprijinul partidului cu majoritate la guvernare.

Un alt scenariu

Florin Diaconescu, senior consultant la Școala Bucureșteană este autorul unui nou scenariu.

Este o femeie inteligentă, echilibrată, corectă, precaută, empatică, harnică, simpatică și bine intenționată în tot ceea ce întreprinde. Un om al școlii românești, în adevăratul sens al termenului. De aceea, mi se pare total de neînțeles ce se întâmplă acolo, la Ministerul Educației, de ceva timp. În MEN cred că ceva este tare putred.

Voi?

Cum explicați sucelile ministeriale?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
451 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap