Planuri mari

Ministerul Educației își propune să condiționeze dreptul de a preda în învățământ, asta dacă luăm de bune prevederile care apar în deja celebra „viziune asupra viitorului educației din România”. Deși modul de formulare este tranșant, lipsesc detaliile din care profesorii să-și dea seama ce dorește Ministerul de la ei.

Condiționat de …

Conform prevederilor documentului mai sus amintit, cadrele didactice vor fi obligate să parcurgă cursuri de formare continuă. În lipsa acestora, nu vor mai avea dreptul de a preda în sistem.

Ministerul asigură, de asemenea, ca profesorul să participe în mod regulat la cursuri de formare continuă în centrele de formare pedagogică sau în centre de formare continuă acreditate. Dreptul de a preda în sistemul național de învățământ se menține prin participarea periodică la programe de formare continuă și evaluări de specialitate organizate de Centrele de Formare Pedagogică, prin care se demonstrează actualizarea competențelor pedagogice și de specialitate. Ministerul
încurajează profesorii, prin stimulente financiare, să obțină specializări suplimentare pentru
predarea a două sau mai multe discipline și pentru predare interdisciplinară.

Demn de remarcat

După știința noastră, în niciun alt domeniu dreptul de a practica meseria nu este condiționat de participarea la astfel de cursuri. Nici măcar în sistemul de sănătate, unde în joc se află de multe ori viața pacienților, nu s-a îndrăznit introducerea unei astfel de prevederi. Între noi fie vorba, noutățile în acel domeniu cam vin pe bandă rulantă.

Tu?

O fi bine, o fi rău? Care este opinia ta?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

3 COMMENTS

  1. guvernul sa aiba in vedere faptul ca in prezent exista mii de profesori titularizati cu 5 -6 in defavorul celor de azi care nu se mai pot titulariza desi iau note peste 8 .Guvernul sa aiba grija la fraudarea posturilor din invatamant care e in floare .Guvernul sa aiba grija ca nimeni sa nu ocupe un post fara a da examen de titularizare pt acel post .Guvernul sa aiba grija ca tinerii sa nu fie alungati efectiv din tara fiindca posturile sunt tinute pt pensionabili pana la 68 de ani , in ciuda neputintei acestora ,in ciuda faptului ca multi sunt depasiti de evenimente .GUVERNUL SA AIBA GRIJA CA LA TESTELE PISA ROMANIA SA NU SE MAI SITUEZE PE PENULTIMUL LOC DIN CELE 64 DE TARI TESTATE :Guvernul sa aiba grija de promovarea limbii materne nu de defavorizarea studierii acesteia prin reducerea orelor .Guvernul sa aiba grija ca invatamantul sa fie un factor de educatie nu un factor distructiv de caractere .Guvernul sa aiba grija sa promoveze competenta nu incompetenta .

  2. Din moment ce am absolvit o facultate,am dat niste examene foarte grele pentru obtinerea gradelor didactice, suntem tot timpul controlati,avem inspectii,comisii,consilii…De ce trebuie sa mai pierdem timpul si sa cheltuim banii pe tot felul de cursuri tinute de niste smecherasi lipiti pe la inspectorate si care iau bani multi pentru a se maimutari in fata noastra fara nicio rusine,sa ne citeasca de pe laptop,iar noi trebuie sa-i suportam pentru ca avem nevoie de o hartie cu niste credite!Sa ne scoata la pensie la 55-57 de ani,ca tot au inghetat,fara nicio rusine,transele de vechime pentru cei care sunt in sistem de 25 de ani!Sa-i lase pe cei tineri sa se lupte cu sistemul,ei au mai multa putere si rabdare!Adevarul este ca dupa 55-57-60 de ani nu mai ai ce cauta in fata a 25-30 de adolescenti greu de tinut in frau si cate unul!Procurorii,judecatorii,militarii se pot pensiona la 45-48 de ani,desi ei lucreaza doar cu o persoana odata!Uzura fizica si psihica este uriasa si ucigatoare in invatamant!Ne mai omoara si cu zecile de dosare,teancuri de hartii inutile pentru care pierdem timp pe care l-am putea folosi in interesul elevului!

  3. Este imperios necesar sa se intervina in sistemul invatamantului si sa se faca o triere drastica a cadrelor didactice. Nu trebuie sa uitam dezastrul de la “evaluare”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − fifteen =