Ministerul vrea să condiționeze dreptul de a preda în învățământ

Date:

Planuri mari

Ministerul Educației își propune să condiționeze dreptul de a preda în învățământ, asta dacă luăm de bune prevederile care apar în deja celebra „viziune asupra viitorului educației din România”. Deși modul de formulare este tranșant, lipsesc detaliile din care profesorii să-și dea seama ce dorește Ministerul de la ei.

Condiționat de …

Conform prevederilor documentului mai sus amintit, cadrele didactice vor fi obligate să parcurgă cursuri de formare continuă. În lipsa acestora, nu vor mai avea dreptul de a preda în sistem.

Ministerul asigură, de asemenea, ca profesorul să participe în mod regulat la cursuri de formare continuă în centrele de formare pedagogică sau în centre de formare continuă acreditate. Dreptul de a preda în sistemul național de învățământ se menține prin participarea periodică la programe de formare continuă și evaluări de specialitate organizate de Centrele de Formare Pedagogică, prin care se demonstrează actualizarea competențelor pedagogice și de specialitate. Ministerul
încurajează profesorii, prin stimulente financiare, să obțină specializări suplimentare pentru
predarea a două sau mai multe discipline și pentru predare interdisciplinară.

Demn de remarcat

După știința noastră, în niciun alt domeniu dreptul de a practica meseria nu este condiționat de participarea la astfel de cursuri. Nici măcar în sistemul de sănătate, unde în joc se află de multe ori viața pacienților, nu s-a îndrăznit introducerea unei astfel de prevederi. Între noi fie vorba, noutățile în acel domeniu cam vin pe bandă rulantă.

Tu?

O fi bine, o fi rău? Care este opinia ta?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
2K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap