4 probleme majore ce vor fi cauzate de prelungirea perioadei de cursuri. Au pus carul înaintea boilor

Trebuie citite

O „inovație” cu probleme

Prelungirea perioadei de cursuri poate genera probleme majore în sistem și în societate, costuri mărite și tensiune inutilă. Insuficient dezbătută și argumentată, după cum poți citi aici, această modificare ar putea fi implementată începând cu anului școlar 2022-2023.

4 probleme majore

Am întocmit o scurtă listă cu probleme, 4 la număr, ce vor fi generate de punerea în aplicare a dorinței ministeriale. Desigur, acestea pot fi mult mai numeroase.

Canicula din sălile de clasă

Sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat iar temperaturile care se vor înregistra în timpul verii vor face atmosfera insuportabilă. Situația va fi accentuată și de obligativitatea purtării măștilor. În plus, în aceste condiții, unele instituții ar putea deveni focare de infecție extrem de periculoase pentru elevi și profesori. Despre ce eficiență a actului didactic mai vorbim în săli de clasă care vor deveni cuptoare tradiționale? Din păcate, ministrul a pus carul înainte boilor.

Concediul cadrelor didactice

Cele 62 de zile de zile de concediu de care beneficiază profesorii vor fi imposibil de luat în întregime.

Cresc costurile

Ministrul nu a suflat o vorbă despre creșterea costurilor pe care mărirea perioadei de cursuri le va genera. Va fi nevoie de bani mai mulți pentru naveta cadrelor didactice și a elevilor, pentru faimosul program „Cornul și laptele” dar și pentru plata utilităților instituțiilor de învățământ.

Nu prea agreează nimeni ideea

Fără a fi convingător argumentată, propunerea ministrului Educație se lovește de refuzul categoric al profesorilor, elevilor și părinților. Din păcate, cei care vin cu astfel de propuneri nu se sinchisesc să îi întrebe și pe cei afectați. Dacă ar fi făcut asta, ministrul educației ar fi constatat că sunt foarte puțini cei care îi susțin ideea. Sondajul realizat pe grupul Facebook „La Clasă” este încă un o dovadă edificatoare. Nu mai puțin de 500 de persoane au votat împotriva extinderii acestei perioade de cursuri.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -