Următoarea minivacanță este mai aproape decât crezi

Trebuie citite

Elevii, studenții, părinții și cadrele didactice au un motiv de bucurie. Stresul de zi cu zi va fi pus pe pauză nu mai puțin de 4 zile. Pauza vine la finalul lunii noiembrie, moment în care cele două sărbători legal nelucrătoare se vor lega cu sfârșitul de săptămână.

Practic

Ziua Sfântului Andrei, care, anul acesta este plasată într-o zi de joi, va fi urmată de 1 decembrie, ziua națională a României. Zilele de 2 și 3 decembrie, adică sâmbătă și duminic, vor completa tabloul vacanței. Datorită faptului că sunt sărbători legale, activitățile care ar fi trebuit să aibă loc în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie nu vor fi recuperate. Cadrele didactice trebuie să prindă în planificări această situație.

Amenzi usturătoare

Conform Codului Muncii, angajatorii care nu acordă zilele libere legale sau compensațiile obligatorii în cazul în care zilele libere nu sunt posibile, riscă amenzi cuprinse între 5000 și 10000 de lei. Nu credem că este cazul în învățământ.

15 zile

Pe parcursul anului școlar, conform reglementărilor legale aflate în vigoare,, elevii, studenții și profesorii beneficiază de 15 zile libere. Pentru a afla care sunt acestea, citește mai multe aici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Modificare majoră de la 1 septembrie 2023 pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial

Modificare majorăNoua Lege a învățământului preuniversitar vine cu o modificare majoră începând cu anul școlar școlar 2023-2024. Va fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -