Următoarea minivacanță este mai aproape decât crezi

Date:

Elevii, studenții, părinții și cadrele didactice au un motiv de bucurie. Stresul de zi cu zi va fi pus pe pauză nu mai puțin de 4 zile. Pauza vine la finalul lunii noiembrie, moment în care cele două sărbători legal nelucrătoare se vor lega cu sfârșitul de săptămână.

Practic

Ziua Sfântului Andrei, care, anul acesta este plasată într-o zi de joi, va fi urmată de 1 decembrie, ziua națională a României. Zilele de 2 și 3 decembrie, adică sâmbătă și duminic, vor completa tabloul vacanței. Datorită faptului că sunt sărbători legale, activitățile care ar fi trebuit să aibă loc în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie nu vor fi recuperate. Cadrele didactice trebuie să prindă în planificări această situație.

Amenzi usturătoare

Conform Codului Muncii, angajatorii care nu acordă zilele libere legale sau compensațiile obligatorii în cazul în care zilele libere nu sunt posibile, riscă amenzi cuprinse între 5000 și 10000 de lei. Nu credem că este cazul în învățământ.

15 zile

Pe parcursul anului școlar, conform reglementărilor legale aflate în vigoare,, elevii, studenții și profesorii beneficiază de 15 zile libere. Pentru a afla care sunt acestea, citește mai multe aici.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
78 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap