Serviciul pe școală: reguli noi

Trebuie citite

Serviciul pe școală

Serviciul pe școală, extrem de slab reglementat de lege, îi transformă pe profesori în paznici, fără a fi remunerați pentru acest lucru. În lipsa unor reglementări clare, școlile, prin regulamentele interne, au libertatea de a comite diverse abuzuri.

Ne întrebăm în continuare

Cum se face că în învățământ profesorii sunt obligați să presteze activități sub nivelul de instruire/calificare, deși legea interzice expres acest lucru?

Noul ROFUIP

În noul ROFUIP au fost introduse două prevederi extrem de importante:

Primul articol reglementează serviciul pe școală în unitățile de învățământ pentru nivelul primar, gimnazial și liceal.

ART. 47 – (1) În unităţile de învăţământ, cu excepţia nivelului antepreşcolar/preşcolar, se organizează serviciul pe şcoală, pe durata desfăşurării cursurilor. Atribuţiile personalului didactic de predare în timpul efectuării serviciului pe şcoală sunt stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ.

A doua reglementare se referă la profesorii care își împart norma între mai multe școli. Aceștia vor avea posibilitatea de a alege o singură unitate de învățământ unde să efectueze serviciul.

ART. 47 – (2) În cazul în care un cadru didactic își desfășoară activitatea în mai multe unități de învățământ, acesta va efectua serviciul pe școală într-o singură unitate de învățământ, la alegere, cu acordul conducerii acesteia.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -