Se rezolvă două mari probleme legate de predarea online. Vezi ce vor primi cadrele didactice

Trebuie citite

Normalitate

După cum era și normal, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, pe bază de cerere, cadrele didactice și elevii vor primi un dispozitiv care să le permită participarea la activități de e-learning. Practic, profesorii nu vor mai fi obligați să folosească laptopul sau tableta proprietate personală pentru predarea online. De asemeni, conform legii, tot MEC trebuie să găsească soluții pentru a oferi și acces la Internet pe respectivele dispozitive. Așadar, avem un pic de normalitate, dispozitive și Internet de la angajator.

Ce spune legea?

Legea a trecut de votul Senatului (vezi aici) și așteaptă promulgarea de către președintele României.

Art. 70

(2¹) – “Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

sursa: senat.ro

Art. 94, ain. (2), lit. z) – asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning”.

sursa: senat.ro

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -