Informații importante privind plata sporului de dirigenție pe perioada concediului de odihnă. Avem și bonusuri

Trebuie citite

Se acordă

Sporul de dirigenție, alături de tot ce înseamnă sporuri cu carcater permanent, sunt luate în considerare în calculul indemnizaţiei concediului de odihnă acordat cadrelor didactice. Legea este în vigoare, cu toate acestea, nenumărate unități de învățământ nu respectă prevederile legale.

Calculator salarii

Cei de la calculator salarii, de care se leagă această extrem de utilă aplicație pentru cadrele didactice, au postat următorul mesaj. Vă invităm să îl citiți cu mare atenție.

Din nou se repetă situaţia şi în acest an şi primesc informaţii că sunt şcoli, chiar şi în Bucureşti, unde li se spune profesorilor că pe timpul concediului aceştia nu beneficiază de diriginţie etc.

Sunt uimit efectiv că după atâta timp cineva mai refuză să citească legislaţia şi dă salariile după orice numai după lege nu.

Absolut toate sporurile cu caracter permanent se plătesc inclusiv în concediu: special, merit, diriginţie, rural, practică, simultan, condiţii, compensaţii, doctorat, penitenciar, handicap…

Baza legală este art. 10 alin (3) din Ordinul MECTS 5559 / 2011: “În calculul indemnizaţiei concediului de odihnă acordat cadrelor didactice se iau în considerare şi drepturile salariale care se acordă cu caracter permanent.”

Aliniatul 3

(3) În calculul indemnizaţiei concediului de odihnă acordat cadrelor didactice se iau în considerare şi drepturile salariale care se acordă cu caracter permanent.

Articolul 10

(1) Pe durata concediului de odihnă cadrele didactice au dreptul la o indemnizaţie calculată în raport cu numărul zilelor de concediu înmulţite cu media zilnică a salariului de bază, a sporului de vechime şi, după caz, a indemnizaţiei de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice în care se efectuează zilele de concediu. În cazul în care concediul de odihnă se efectuează în cursul a două luni consecutive, media veniturilor se calculează distinct pentru fiecare lună în parte.

(2) Media zilnică a veniturilor se stabileşte în raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună în care se efectuează zilele de concediu de odihnă.

(3) În calculul indemnizaţiei concediului de odihnă acordat cadrelor didactice se iau în considerare şi drepturile salariale care se acordă cu caracter permanent.

(4) Pentru cadrele didactice încadrate cu fracţiuni de normă indemnizaţia de concediu se calculează avându-se în vedere drepturile salariale corespunzătoare, cuvenite pentru fracţiunea de normă sau fracţiunile de normă care se iau în calcul. (5) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte cu cel puţin 5 zile înaintea plecării în concediu.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -