Important! Noutate la ADMITERE

Date:

În premieră

Prin parteneriatul dintre Ministerul Educației și Cercetării și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), ministrul educației, Monica Anisie, a semnat un ordin de foarte mare importanță privitor la o anumită categorie de elevi. Astfel, aceștia vor beneficia, de locuri distincte la admitere începând de anul acesta. Exact asta prevede OMEC_4532_2020 din 15 iunie (click aici) și considerăm binevenită această decizie a MEC.

Care vor fi beneficiarii?

Beneficiarii prevederilor din OMEC_4532_2020 (click aici) vor fi elevii cu CES di școlile speciale și de masă, absolvenți de clasa a VIII-a. Ei vor avea alocate, începând de anul acesta, locuri distincte în învățământul liceal, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ.

Când vor fi repartizați

Elevii cu CES provenind din învățământul special și de masă, absolvenți ai clasei a VIII-a, vor depune în perioada 30 iunie – 5 iulie la Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate. Pe 6 iulie 2020, Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București va efectua repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie.

Află mai multe de pe edu.ro (click aici)

Vezi OMEC 4532/2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
27 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap