Este oficial! Profesorii și elevii pot solicita dispozitive pentru a putea participa la activități online

Trebuie citite

Profesorii și elevii

Profesorii și elevii pot solicita și primi dispozitive care să le permită participarea la activități de predate online. Legea prin care Ministerul Educaţiei asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet a fost promulgată de Președintele României. Practic, profesorii nu vor mai fi obligați să folosească laptopul sau tableta proprietate personală pentru predarea online. De asemeni, conform legii, tot MEC trebuie să găsească soluții pentru a oferi și acces la Internet pe respectivele dispozitive. Așadar, avem un pic de normalitate, dispozitive și Internet de la angajator.

Ce spune legea?

(2¹) – “Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

SURSA: SENAT.RO

Art. 94, ain. (2), lit. z) – asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning”.

SURSA: SENAT.RO

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Modificare majoră de la 1 septembrie 2023 pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial

Modificare majorăNoua Lege a învățământului preuniversitar vine cu o modificare majoră începând cu anul școlar școlar 2023-2024. Va fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -