Dubla măsură a MEC

Date:

Dublă măsură

Deciziile interpretabile, insuficient justificate, secretomania, nu au fost și nici nu sunt o raritate în cadrul MEC. În acest an, fără să exagerăm, putem vorbi despre o dublă măsură în cazul examenului de Titularizare.

Tot examen este

Dacă în cazul elevilor, rezultatele examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională au fost anonimizate, pentru profesori, ca de obicei, măsura este alta. Practic, Rezultatele examenului de Titularizare nu vor beneficia de anonimizare. Brusc, normele GDPR, invocate în cazul elevilor, nu se mai aplică și în cazul profesorilor. De ce?

GDPR doar pentru unii?

Explicația MEC în cazul anonimizării rezultatelor Elevilor. În cazul profesorilor, ce explicații avem?

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
46 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap