Dubla măsură a MEC

Trebuie citite

Dublă măsură

Deciziile interpretabile, insuficient justificate, secretomania, nu au fost și nici nu sunt o raritate în cadrul MEC. În acest an, fără să exagerăm, putem vorbi despre o dublă măsură în cazul examenului de Titularizare.

Tot examen este

Dacă în cazul elevilor, rezultatele examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională au fost anonimizate, pentru profesori, ca de obicei, măsura este alta. Practic, Rezultatele examenului de Titularizare nu vor beneficia de anonimizare. Brusc, normele GDPR, invocate în cazul elevilor, nu se mai aplică și în cazul profesorilor. De ce?

GDPR doar pentru unii?

Explicația MEC în cazul anonimizării rezultatelor Elevilor. În cazul profesorilor, ce explicații avem?

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -