Atenție !!! Ai rămas cu vouchere de vacanță neutilizate? Este obligatoriu să faci asta

Date:

Voucherele de vacanță neutilizate nu trebuie făcute uitate. Cei care nu au utilizat în întregime aceste tichete vor trebui să le predea unităților de învățământ de la care le-au primit. Acest lucru trebuie să aibă loc în minim 30 de zile de la data expirării sau la o dată stabilită de angajator. Legea este clară și obligatorie.

Constantin Lungulescu

Președintele Sindincatului Învățământul „Spiru Haret” Dolj, într-o postare pe Facebook, atrage atenția asupra acestei situații.

2) La sfârșitul perioadei de valabilitate, la data stabilită de angajator sau la data încetării raporturilor de serviciu/muncă, beneficiarul are obligația să restituie angajatorului voucherele de vacanță pe suport hârtie acordate pentru anul în curs și neutilizate sau necuvenite ori contravaloarea acestora în termen de 30 de zile de la data producerii cauzei care determină restituirea, potrivit prevederilor legale.

7) În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanță pe suport hârtie sau voucherele de vacanță alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanță necuvenite, în termen de 30 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.

Impozitul

Odată cu predarea tichetelor nefolosite, angajatului i se va calcula și restitui impozitul plătit la acordarea voucherelor de vacanță.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
94 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap