Atenție !!! Ai rămas cu vouchere de vacanță neutilizate? Este obligatoriu să faci asta

Trebuie citite

Voucherele de vacanță neutilizate nu trebuie făcute uitate. Cei care nu au utilizat în întregime aceste tichete vor trebui să le predea unităților de învățământ de la care le-au primit. Acest lucru trebuie să aibă loc în minim 30 de zile de la data expirării sau la o dată stabilită de angajator. Legea este clară și obligatorie.

Constantin Lungulescu

Președintele Sindincatului Învățământul „Spiru Haret” Dolj, într-o postare pe Facebook, atrage atenția asupra acestei situații.

2) La sfârșitul perioadei de valabilitate, la data stabilită de angajator sau la data încetării raporturilor de serviciu/muncă, beneficiarul are obligația să restituie angajatorului voucherele de vacanță pe suport hârtie acordate pentru anul în curs și neutilizate sau necuvenite ori contravaloarea acestora în termen de 30 de zile de la data producerii cauzei care determină restituirea, potrivit prevederilor legale.

7) În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanță pe suport hârtie sau voucherele de vacanță alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanță necuvenite, în termen de 30 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.

Impozitul

Odată cu predarea tichetelor nefolosite, angajatului i se va calcula și restitui impozitul plătit la acordarea voucherelor de vacanță.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -