Ești cadru didactic? 10 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a intra în concediu

Trebuie citite

Concediu

Cadrele didactice beneficiază de un număr de 62 de zile de concediu. Acesta este binemeritat și așteptat. Înainte de a gusta din binefacerile vacanței, îți recomandăm să ții cont și de sugestiile noastre.

10

  1. Nu uita să completezi cererea pentru concediu. Bine, ar fi trebuit să faci asta mai demult. Încă este timp.

2. Informează secretariatul școlii asupra modului în care vei dori să îți primești banii pe concediu: sub forma de avans sau clasic, adică lunar.

3. Dacă ești navetist, nu uita să depui cererea pentru decontarea navetei, însoțită de documentele doveditoare.

4. Solicită decontarea tuturor cursurilor la care ai fost prezent pe parcursul anului școlar. Școala are obligația să ți le deconteze, detalii aici.

5. Solicită o a doua opinie în privința corectitudinii calculării salariului. Detalii mai mult decât utile poți lectura aici.

6. Actualizează-ți dosarul personal. Dacă peste an au apărut modificări, nu uita să îți actualizezi dosarul pe care îl găsești la secretariatul unității de învățământ.

7. Completează-ți dosarele/portofoliile și condica de prezență. Nu se știe când te trezești cu inspecție pe timp de concediu 🙂 .

8. Seteză la favorite site-ul laclasă.ro pentru a fi la curent cu informațiile care chiar conteză din sistemul educațional. De asemenea, poți da like paginii acestui site sau poți intra în grupul Facebook „La clasă

9. Consultă articole excepționle dedicate noilor tehnologii ce pot fi aplicate de cadrele didactice în timpul orelor. Le poți găsi aici.

10. Faci parte din comisiile de examen. Fă-ți temele, vezi cu cât urmează să fii plătit.

P.S.

Pentru că a fost un an greu, prioritatea constă în a-ți oferi cât mai mult timp. Trebuie să lucrezi din greu la acest capitol. Succes!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -