VIDEO – Ecaterina Andronescu a adresat un mesaj elevilor și profesorilor. Vezi ce are de spus

Trebuie citite

Normalitate

Într-un mesaj postat pe pagina Facebook a Ministerului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu se adresează elevilor și cadrelor didactice. Mesajul a fost filmat pe treptele Colegiului Național Sfântul Sava din București și este adresat cu ocazia sfârșitului de an școlar.

Transcript

Iată că a venit și ziua în care, pentru cele mai multe dintre școli și pentru cei mai mulți dintre elevi, clopoțelul a încetat să mai sune. A venit vacanța. Vă doresc, dragi copii, să vă bucurați de aceste zile în care vă aparține tot timpul, nu mai sunteți stresați de școală, nu mai sunteți stresați de lecții, nu vă mai spune nici mama, nici tata, să mergeți la școală și nu vă mai întreabă nimeni dacă ați învățat. [Este o] perioadă de relaxare și vă doresc din tot sufletul să vă relaxați activ, adică nu puteți să stați toată ziua. Din când în când, mai citiți câte-o poveste, mai citiți câte-o carte, pentru că fiecare pagină adaugă câte ceva la ceea ce sunteți; voi, cei de acum, nu mai sunteți cei de anul trecut. A mai trecut un an de școală, a trecut un an în care, dacă ați reuși să vă uitați într-o oglindă și să vedeți cum sunteți, cu siguranță n-ați mai fi cei de anul trecut. Vă doresc vouă, absolvenților de clasa a VIII-a, și vouă, absolvenților de liceu, să vă bucurați de rezultatele muncii voastre, pentru că, până la urmă, și evaluarea de la clasa a VIII-a, și examenul de Bacalaureat nu este altceva, fiecare dintre aceste două examene, decât o confruntare a voastră cu voi înșivă. Să vă bucurați de aceste rezultate, iar, dacă se întâmplă să nu vă bucure aceste rezultate, nimic nu este pierdut; așezați-vă cartea în față și încercați a doua oară. Vă doresc tuturor mult succes, iar vouă, celor care sunteți în vacanță, vacanță frumoasă. Doamnelor și domnilor profesori, s-a terminat un an școlar, vă mulțumesc pentru ce ați făcut în tot anul școlar, vă mulțumesc pentru strădaniile pe care le-ați depus, vă mulțumesc pentru acest transfer în cunoaștere și pentru că, un an de zile, ați fost modelul elevilor dumneavoastră din clasă. Recuperați-vă energiile și forțele, să aveți putere în septembrie să o luați de la capăt pentru că elevii dumneavoastră din septembrie așteaptă să vă bucurați de întâlnirea cu ei. Vacanță frumoasă și dumneavoastră, dar, după ce terminăm examenele. Mulțumesc foarte mult!

Video

Clipul are restricție la a fi preluat pe site-uri, motiv pentru care vă invităm să citiți trasncriptul mesajului în cele ce urmează. Pentru cei care doresc să urmărească și clipul, tot ce trebuie să faceți este să dați clik pe linkul de la finalul materialului.

VEZI VIDEO

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -