Se reiau plățile în cazul hotărârilor judecătorești

Date:

Se face dreptate

Liviu Pop, ministrul Educației, într-o postare pe Facebook, a confirmat reluarea plăților în cazul hotărilor judecătorești. Rectificarea bugetară a adus bani mai mulți la bugetul ministerului pe care acesta îl conduce. Nu mai puțin de 550 de milione de lei vor fi folosiți în scopul plății drepturilor salariale decise prin hotărâri judecătorești pentru personalul din învățământul preuniversitar de stat.

Prin rectificarea bugetară de astăzi la bugetele locale s-au alocat 611,9 milioane lei pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, + 550 milioane lei, finanțarea sistemului de protecție a copilului, + 61 milioane lei, dar și pentru finanțarea învățământului particular sau confesional acreditat, + 0,9 milioane lei.
La Ministerul Educației Naționale se suplimentează bugetul cu 30,0 milioane lei per sold, 50 milioane lei pentru plata hotărârilor judecătorești având ca obiect drepturi salariale pentru personalul din instituțiile de învățământ universitar de stat.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
204 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap