Se reiau plățile în cazul hotărârilor judecătorești

Trebuie citite

Se face dreptate

Liviu Pop, ministrul Educației, într-o postare pe Facebook, a confirmat reluarea plăților în cazul hotărilor judecătorești. Rectificarea bugetară a adus bani mai mulți la bugetul ministerului pe care acesta îl conduce. Nu mai puțin de 550 de milione de lei vor fi folosiți în scopul plății drepturilor salariale decise prin hotărâri judecătorești pentru personalul din învățământul preuniversitar de stat.

Prin rectificarea bugetară de astăzi la bugetele locale s-au alocat 611,9 milioane lei pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, + 550 milioane lei, finanțarea sistemului de protecție a copilului, + 61 milioane lei, dar și pentru finanțarea învățământului particular sau confesional acreditat, + 0,9 milioane lei.
La Ministerul Educației Naționale se suplimentează bugetul cu 30,0 milioane lei per sold, 50 milioane lei pentru plata hotărârilor judecătorești având ca obiect drepturi salariale pentru personalul din instituțiile de învățământ universitar de stat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -