Se modifică structura anului școlar 2019-2020? Ca pe timp de război!

Date:

Structura anului școlar

În acest moment, oficial, elevii vor începe cursurile la data de 9 septembrie (vezi structura oficială). Nu puține au fost vocile care au comentat defavorabil decizia din trecut a actualului ministru al Educației de a trece peste tradiție și de a nu începe cursurile pe data de 15. Nu mai reluăm subiectul.

Dăncilă

La cererea expresă a premierului Viorica Dăncilă, fost cadru didactic, sunt toate șansele ca structura anului școlar 2019-2020 să sufere modificări. Cererea vine la doar câteva săptămâni distanță de începerea unui nou an școlar.

„Vă rog doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie, sunt convinsă că este încă o măsură așteptată de elevii din România”

Video

Cedează Andronescu?

Nu ar fi pentru prima dată când au loc astfel de modificări peste noapte. Între noi fie vorba, factorii de decizie își dau toată silința să mențină instabilitate în sistem. Schimbarea regulilor jocului de la o zi la alta a devenit o modă în ultima perioadă, Ecaterina Andronescu fiind singurul obstacol în fața acestei modificări.

Practic, parcă am fi pe timp de război. Frecvența cu care se modifică modificările, sau se încearcă asta, este așa de mare încât doar pe timp de război ar fi acceptată.

Hotelierii

Presiunile pentru a mări cu o săptămână vacanța elevilor vin din direcția Ministerului Turismului, portavoce a hotelierilor de pe litoral. Se pare că profitul acestora ar fi grav afectat de începerea cursurilor la data fixată anterior prin ordin de ministru.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
267 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap