Roșu pentru Bacău. Din 12 octombrie

Trebuie citite

După cum era de așteptat

După cum, în mod logic, era de așteptat și, din păcate, din ce în ce mai puțin luat în serios, Covid-19 continuă să ne arate niște adevăruri dureroase. Numărul tot mai mare de infectări și secțiile ATI ale spitalelor pline ochi de pacienți care nu mai pot respira au devenit de ceva vreme subiecte plictisitoare, iar din cei ce poartă măști, puțini sunt, sinceri să fim, cei ce o fac din responsabilitate și din respect față de ceilalți. Teoriile conspirației și convingerile din auzite par să aibă mai mare succes.

Scenariul roșu.

Un anunț adresat directorilor de unități de învățământ ne face cunoscut faptul că, începând de luni, 12 octombrie, toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-Cov2, vor trece la scenariul roșu, adică orele se vor desfășura exclusiv online. Redăm în cele ce urmează textul integral al mesajului pe care l-au primit directorii de școli cu scopul de a face pregătirile necesare trecerii în scenariul roșu. Cursurile se vor desfășura exclusiv online pe o perioadă de 14 zile.

Important!
În atenţia directorilor unităţilor de învăţământ din municipiul Bacău!
Ca urmare a informării de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană cu privire la creşterea ratei incidenţei cumulate la nivelul municipiului Bacău, de luni, 12 octombrie 2020, toate unităţile de învăţământ din municipiu vor intra în scenariul 3 (roşu). Directorii vor pune în aplicare planul pentru scenariul 3, vor pregăti orarul pentru acest scenariu şi vor informa profesorii şi elevii cu privire la noul program.
Elevii din internate care nu au posibilitatea de a pleca acasă vor rămâne cazaţi în continuare, iar cantinele şcolare vor funcţiona numai pentru aceştia.
Vom publica hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență imediat ce ne va fi comunicată.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a emis o hotărâre prin care stabilește noi reguli ce trebuie respectate începând din 12 octombrie pentru a preveni răspândirea SARS-Cov2. Cei ce nu le vor respecta sunt pasibili de sancțiuni în condițiile legii.

Vezi aici textul integral al Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -