alertă, laclasă.ro
laclasă.ro

Nemulțumiri uriașe

Gradul de nemulțumire a angajaților din învățământ a crescut puternic. Profesorii, în sfârșit, au realizat că au fost, pentru a câta oară, mințiți. Mai rău, exact ca în bancurile cu Radio Eervan, treaba este exact pe dos. S-au promis creșteri de salarii, în realitate au loc restructurări, s-au promis plata restanțelor, în realitate, acest lucru nu a avut loc. Putem continua cu alte câteva exemple, însă, voi le știți deja. În plus, ultimele vești privind restructurarea rețelei școlare sunt de natură să dea fiori oricărui profesor. Mesajele postate pe rețelele de socializare îndemană la mobilizare și acțiune, cu sau fără implicarea sindicatelor. Redăm un astfel de mesaj!

Preluare mesaj

Stimați colegi, avem o problemă gravă. România are cel mai mare guvern din Europa, cu angajați ai ministerelor plătiți bine, iar școlile se închid sau se fac clase paralele (n.r. în regim simultan) cu 29 , 30 de elevi. Dacă nu facem ceva e jale. Întrebați-vă liderii de sindicat din școală, care să întrebe la rândul lor liderii județeni, ce-i de făcut. Dacă nici acum, când plecăm mulți dintre noi acasă pentru că nu ne încadrăm în costul standard pe elev, nu luăm atitudine, suntem slabi. La ultimul sondaj în privința grevei, rezultatul a fost surprinzător, peste 45 la sută, dacă cifrele au fost reale. Propun să ne trezim toți și să facem grevă. Propuneți liderilor județeni să-i stresăm noi dacă ei nu ne stresează. Nemulrumiri: deși avem minim și maxim de elevi, totuși se merge la maxim și peste. Asta nu trebuie să acceptăm. La clasa pregătitoare avem 50 de elevi și nu putem face 3 clase cu 16-17 ci ii înghesuim în 2 clase sa iasă sigur o generație pe care să o poată manevra după bunul plac al celor sus puși și, mai mult, e mai puțină cheltuială și mai mulți bani pentru secretari de stat și vicepremieri -4 la număr. Haideți să ne trezim în al 12-lea ceas. Propuneți liderilor să facă presiuni și să demareze o grevă serioasă care să nu fie sabotată în primul rând de ei, subtil. Se poate oare? E vorba de plecarea acasă a colegilor noștri, printre care putem fi oricare dintre noi. NU suprapopulării claselor. La minim sau mediu să se subvenționeze, încât sa se poată funcționa și toți copii sa aibă dreptul la școală normală nu harababură. Haideți sa ne mobilizăm. Tupeu, nu plecăm capul. La atac!

sursa: facebook.com (Clubul profesorilor)

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

1 COMMENT

  1. Domnilor Profesori, Va dau dreptate intr-o anumita masura ca sunteti mintiti si dusi cu vorba de guvern si alte institutii ale statului, totusi vreau sa va intreb: De ce in toate actiunile care au loc in numele “”invatamantului”” nu se vorbeste si despre personalul nedidactic (cel care asigura intretinerea cladirilor si bunurilor institutiilor de invatamant)? Prin fptul ca faceti diferenta intre dumnevoastra, cadrele didactice si personlul nedidactic, nu faceti altceva decat sa creati disensiuni chiar in unitatile de invatamant din care faceti parte…Ne existand o stransa unitate intre intreg personalul din invatamant, niciodata invatmantul romanesc nu va da rezultate bune. Sa stiti ca elevii simt diferentele dintre modul in care este considerat un profesor si modul in care este considerat un muncitor din scoala respectiva. Simtind aceste diferente elevul ajunge, functie de nivelul lui psihologic si educatia de acasa, ori sa-i considere pe profesori aroganti ori sa creada ca a munci este ceva injositor……Este pacat ca in loc sa ne unim si sa luptam impreuna pt drepturile noastre noi mergem fiecare pe drumul lui ne interesandu-ne de celalalt, ba chiar,in institutiile de invatamant,ne tinand cont de parerea si drepturile celui ce nu-i cadru didactic.Cu stima si respect.
    Cimpean Gheorghe
    Desi pe site nu se publica adresa de email al celui care comenteaza(conform normelelor de protectie a dtelor) eu o fac publica [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + fourteen =