Ne întoarcem la examenul de treaptă?

Trebuie citite

Declarații controversate

În direct la România TV, Ecaterina Andronescu a remarcat utilitatea examenului de treaptă și rezultatele proaste pe care le au elevii în prezent. Nu puțini sunt cei care sprijină reintroducerea acestei probe, indiferent că sunt cadre didactice sau părinți.

Nu o să ne întorceam la examenul de treaptă, dar mă uit pe rezultatele pe care le obţin elevii noştri; şi la rezultatele de la examenul de finalizare a ciclului gimnazial, şi la rezultatele de la Bacalaureat, sunt rezultate din ce în ce mai slabe.

Ecaterina andronescu

Soluții ministeriale

O soluție care ar trebui să contribuie la rezolvarea problemei constă în introducerea unei noi evaluări intermediare în timpul ciclului liceal.

Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta: să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârşitul examenului de Bacalaureat.

Tu?

Poate un nou examen să contribuie la trezirea elevilor de liceu? Care este opinia ta?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -