Ministrul Educației cere ajutorul profesorilor într-o problemă extrem de importantă

Date:

Ministrul Educației

Ministrul Educației solicită ajutorul cadrelor didactice în vederea rezolvării unei probleme extrem de importante. Nu puține au fost nemulțumirile referitoare la calitatea manualelor școlare. Acestea aparțin cadrelor didactice, elevilor și membrilor societății civile, fiind enunțate public de-a lungul timpului. Situația neplăcută afectează sute de mii de elevi și profesori, așadar, este de așteptat ca implicarea să fie pe măsură.

Dragi părinți, profesori și elevi,

M-ar ajuta opiniile dumneavostră pentru noile manuale de clasa a VIII-a, din anul școlar 2020-2021, dar nu numai.

Vreau să punem la toamnă pe banca elevilor cele mai potrivite și corecte manuale, cu cele mai bune conținuturi, pentru copiii noștri.

În ultimele zile, am primit nenumărate opinii, propuneri, încurajări, dar și reproșuri, cu privire la conținutul manualelor de gimnaziu.

Redau un fragment dintr-un mesaj consistent primit de la doamna Claudia G., profesor, psihopedagog și mamă a unui copil din clasa a VII-a:
„Accent pe scrierea corectă. Constat, că citesc mult pe pagina dumneavoastră de fb, că mulți nu știu să scrie „copii” și „copiii”. Alții, destui, au probleme cu cratimele.

Asta ar trebui învățați copiii noștri, să scrie corect, să povestească frumos, să scrie lizibil, să scrie o compunere pe o temă dată, să extragă idei dintr-un text, nu să faca apologia semivocalelor, să analizeze morfologic și sintactic „i”-ul din „și-i spuse”, nu să explice diferența dintre o locuțiune și o non-locuțiune verbală!

(…) Vă rog să faceți exact cum ați spus, copilul să fie în centrul actului educativ și să nu i se dea mai mult decât poate procesa”.

Sunt opinii care trebuie ascultate, împărtășite și valorificate, în foarte multe cazuri.

Aștept, cu drag, pe pagina de facebook, propuneri și sugestii care să contribuie la calitatea conținutului manualelor pe care copiii dumneavoastră le parcurg, care să îi apropie mai mult de situații reale de viață.

Miercuri, 11 decembrie, i-am invitat pe reprezentanții editurilor, asociațiilor de edituri și ai altor potențiali ofertanți, pentru o discuție pe marginea manualelor de clasa a VIII-a, de anul viitor. Sugestiile dumneavoastră vor ajunge și la ei.

Am încredere că dialogul cu Dumneavoastră, transparența și implicarea tuturor celor cu bună-credință vor clarifica multe lucruri și vor rezulta #faptebune pentru elevii noștri.

Vă mulțumesc!

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
101 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap