Începe debirocratizarea învățământului. Vezi de ce ai scăpat

Date:

Birocrație sufocantă

În ultimii ani, cadrele didactice, în loc să se ocupe de educația elevilor, au fost forțate să producă hârtii. Cele mai multe sunt simple enormități care ar putea fi înlocuite excelent de o minimă informatizare a învățământului. Mai grav, cei mai mulți profesori trebuie să producă aceste hârtii, nu doar pe timpul lor, ci pe banii lor. Școala, aproape niciodată, nu are bani de tuș, hârtie de xerox sau alte consumabile. În ce domeniu al statului angajații își îndeplinesc sarcinile pe cheltuiala lor?

Anunțul MEN

Numărul minim de proceduri a scăzut cu 65%, iar numărul de formulare s-a redus cu peste 70%.

Într-un comunicat de presă, disponibil aici, MEN a apropat mai multe instrucțiuni care vor avea drept efect reducerea birocrației din unitățile de învățământ. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

 MEN a stabilit un număr minim de proceduri, respectiv formulare, utilizate în implementarea Sistemelor de Control Intern Managerial (SCIM), la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, astfel încât acestea să devină accesibile tuturor unităților școlare, indiferent de dimensiunea lor. Prin noua instrucțiune, numărul minim de proceduri a scăzut cu 65%, iar numărul de formulare s-a redus cu peste 70%.

Simplificarea administrativă privind organizarea și desfășurarea activităților unităților de învățământ preuniversitar are ca obiectiv creșterea calității actului educațional. Procedurile rămase sunt aplicabile tuturor entităților din învățământul preuniversitar, implementarea acestora reduce semnificativ volumul de lucru al angajaților și, totodată, crește eficiența managerială.

Ținând cont de specificul local, unitățile școlare pot elabora și utiliza și alte proceduri decât cele menționate în Instrucțiunea 1/2018.

Concluzie

Totuși, până la marea debirocratizare mai este de lucru…

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
98 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap