Fost ministru al Educației: „3464 de profesori dați afară peste noapte”

Date:

Noaptea ca hoții – versiune Anisie

Se pare că MEC are, în sfârșit, activitate. După o perioadă de intensă inactivitate, cei de la MEC vin cu un ordin care duce, conform lui Liviu Marian Pop, la concedierea a 3464 de profesori. Situația este mai mult decât reală și îngrijorătoare, FSE „Spiru Haret” a cerut public retragerea ordinului care va duce la concedieri în sistemul educațional – detalii aici.

Liviu Marian Pop

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Educației, senatorul Liviu Marian Pop a venit cu detalii.

Cer public guvernului Orban, în frunte cu profesorul Iohannis, să renunțe la disponibilizările din învățământul preuniversitar. Este inacceptabil ca în secolul XXI să se procedeze ca în evul mediu, noaptea ca hoții, deoarece de acest lucru dau dovadă când, printr-un act administrativ, dau afară 3464 de profesori, începând de astăzi, chiar dacă anul școlar se încheie în 31 august 2020. Mai grav este că mulți dintre acești profesori se ocupau de copiii cu nevoi speciale.
Cât de cinici puteți să fiți, PNL-iști incompetenți, să vă bateți joc de copiii acestei țări și să umiliți profesorii în felul acesta, tratându-i ca pe niște sclavi!
Vă avertizez că, dacă nu anulați acest demers, voi urma, exact cum sugera Ludovic Orban, calea sesizării organelor abilitate.
În același timp, îi cer public guvernulul PNL să ne spună ce alte disponibilizări intenționează să facă de la 1 septembrie 2020 în sistemul de învățământ.

A văzut și simțit o țară întreagă cât de incompetent și discriminatoriu ați administrat zona de educație pe perioada pandamiei și cât de incerte sunt etapele care urmează: Evaluarea Națională, Admiterea la Liceu, Examenul de Bacalaureat, Admiterea la Faculatate, începutul noului an școlar. Apropo, mai vreți să deschideți anul școlar pe guvernare PNL? Pentru că dând afară mii de profesori într-o noapte, până în septembrie îi dați afară pe toți! Doriți să rămână doar Inspectorii Generali pentru care pregătiți concursul? Nu vedeți că, prin incompetența voastră, ați pus sub stare de asediu educația din România!

Detalii

Pentru detalii suplimentare, lecturați acest material.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

S.O.S. Educația este sub asediul PNL-ului!3464 de profesori dați afară peste noapte!Cer public guvernului Orban, în…

Geplaatst door Liviu Marian Pop op Woensdag 6 mei 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
291 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap