Evaluare Națională 2017, rezultatele au fost publicate. Atenție la contestații

Date:

Evaluare cu emoții

Emoții intense pentru absolvenții clasei a VIII-a care au participat la ceea ce numim „Evaluare Națională”, dar și pentru profesorii și părinții acestora. Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primului examen serios din viața multor elevi. În acest moment, emoțiile a sute de mii de absolveți ai clasei a VIII-a s-au mai diminuat, dar vor crește în zilele care urmează. Un nou pas, poate la fel de important pentru aceștia, constă în admiterea la liceu.

Reguli

Conform O.M.E.N.C.S. nr. 5071/31.08.2016 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul şcolar 2016-2017, rezultatele ar trebui să fie afișate astăzi, cel mai târziu până la ora 16.00, la avizierele unităților de învățământ care au organizat acest examen, nu doar pe site-ul Ministerului Educației Naționale.

Ce urmează?

Etapele care vor urma sunt:

  • 26 iunie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
  • 26 iunie 2017: Depunerea contestaţiilor (între orele 16 și 20)
  • 27-29 iunie 2017: Soluționarea contestaţiilor
  • 30 iunie 2017: Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Le poți vedea online

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția tuturor celor interesați de această evaluare acest acest site. Tot ce trebuie să faceți este să accesați județul în care domicialiați și să consultați baza de date pusă la dispoziție. De asemenea, rezultatele ar trebui să fie disponibile și pe site-urile inspectoratelor  școlare județene.

Datorită numărului uriaș de accesări simultane, este de așteptat ca aceste site-uri să se blocheze într-un timp foarte scurt, motiv pentru care noi vă recomandăm varianta clasică a deplasării la instituția de învățământ pentru aflarea acestor rezultate. Nu dă greș niciodată.

Contestații

Contestațiile pot fi depuse la secretariatul unităților de învățământ în care a fost susținut examenul. Acestea pot fi realizate numai de către elevul care a susținut probele. Asigurați-vă că documentul este înregistrat în Registrul de intrări/ieșiri și că primiți numărul cotestației sau o copie după aceasta.

Vezi rezultatele aici „(Evaluare Națională” 2017)

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap