Ești cadru didactic? Răspunde acum chestionarului inițiat de MEN

Trebuie citite

MEN

Începând cu anul școlar 2020-2021, conform reprezentanților MEN, vor fi mai puține comisii și hârtii pe capul cadrelor didactice. MEN a început demersurile pentru eliminarea birocrației din sistemul educațional. Debirocratizarea, cu alte cuvinte, bate la ușă.

Mesajul ministrului Educației

Mesajul ministrului Educației privitor la aspectul debirocratizării a fost postat pe pagina chestionarului.

Cunosc la fel de bine, ca fiecare dintre dumneavoastră, ce presupune activitatea didactică și cât de mult este ea împovărată artificial de „hârtiile“ pe care trebuie să le întocmim pe parcursul unui an școlar.

Rolul nostru, al cadrelor didactice, este acela de a fi alături de elevi și toate activitățile pe care le facem trebuie să fie orientate către aceștia.

Vă invit să tăiem împreună hârtiile, adică să eliminăm cu obiectivitate și cu responsabilitate din activitatea noastră tot ceea ce ne abate atenția de la elevi sau ne ocupă timpul pe care ar trebui să îl alocăm lor.

Nu este un demers ușor, pentru că în comunitatea noastră, a cadrelor didactice, „hârtia” a fost ridicată în timp la mare rang, dar am mare încredere că vom readuce normalitatea în sistemul educațional și din această perspectivă.”

Sondaj

Cadrele didactice sunt invitate să răspundă unui sondaj de opinie privitor la debirocratizare.

Scopul chestionarului este acela de a identifica documentele care nu sunt necesare în activitatea didactică și pot fi eliminate, sau documente care pot fi simplificate, uniformizate, standardizate și digitalizate.

Interpretabil

Chestionarul, aparent, este simplu și incomplet. Completarea acestuia poate pune probleme. Puteți bifa doar o singură căsuța, cea din dreptul documentului pe care doriți să îl supuneți atenției. Atunci când ați terminat de propus documente va trebui să specificați acest fapt. De asemenea, vi se cer și câteva date de identificare, fapt ce va descuraja pe mulți.

Accesează aici chestionarul MEN

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -