Detaliul jenant care ți-a scăpat în cazul alegerilor FSLI

Trebuie citite

Cei mai mulți membri ai sindicatelor afiliate  FSLI au avut un șoc la aflarea veștii că această instituție sindicală va trece prin alegeri pentru componența Biroului Operativ. Oare câți dintre membrii cotizanți știau această informație? Suntem siguri că mai mulți au aflat-o de la noi, laclasă.ro.


Dacă în cazul altor activități desfășurate de FSLI nu lipsește tam-tamul de rigoare, în această situație, doar un document postat pe site-ul oficial te duce cu gândul că vor urma alegeri pentru cele mai importante posturi de conducere, „nimic important”. Poate membrilor Biroului Operativ nu li se pare important acest detaliu al alegerilor, nouă da.

În fapt, pe prima pagină a site-ului, în afară de documentul către care am făcut și noi trimitere, nu mai poate fi găsită nicio altă informație. Ei bine, nu am luat la puricat toate cotloanele site-ului FSLI pentru a afla detalii despre aceste alegeri, dar, după părerea noastră, dată fiind importanța subiectului și nevoia de transparență, aceste informări publice, dacă ele există, ar trebui postate la vedere. Credem noi că membrii cotizanți ar trebui să afle când vor avea loc alegeri pentru cei care conduc federația, suntem siguri că sunt buni și la altceva, nu doar la a plăti cotizația.

laclasă.ro
laclasă.ro

Un detaliu supărător

Recunoaștem, nu am văzut detaliul din prima, atenția ne-a fost dirijată de comentariile reacție la acest articol, comentarii postate pe Facebook. Mai mulți cititori au remarcat faptul că mulți dintre cei care și-au depus candidactura își încearcă norocul pentru mai multe funcții. Practic, actualul președinte al FSLI, Simion Hancescu, candidează pentru un nou mandat de Președinte dar și pentru un mandat de Secretar General. Un alt exemplu de indecizie este cel al liderului SLI Bacău, profesorul de religie Purcaru George. Și domnia sa candidează la două funcții: cea de Prim-Vicepreședinte și cea de Vicepreședinte pe zona doi. Nici sindicalistul Zoican Ion nu se lasă mai prejos, domnia sa și-a depus candidatura la trei posturi: Vicepreședinte zona 3, Secretar General și Prim-Vicepreședinte.

Poate nu este ilegal, totuși este urât

Poate gestul de a candida pentru mai multe funcții nu este unul ilegal sau nestatutar, cu toate acestea, situația nu este văzută cu ochi buni de către membrii de sindicat. Din afară, se vede ca o vânătoare de funcții, fiind taxată destul de dur, după cum veți putea observa mai jos. Ne întrebăm dacă ditamai federația sindicală, prima din învățământ, după declarațiile liderilor săi, asta dacă ne raportăm la numărul de membri, nu a găsit material uman diferit pentru funcțiile de conducere. Se ține sindicatul în câțiva oameni?

Ce zic cadrele didactice?

Preluăm câteva cometarii postate la articolul nostru, articol ce poate fi citit aici.

M.G.
„Participă pentru mai multe funcții,tot sa prindă una.Unde si cand a fost publicată perioada de înscriere pentru funcțiile respective?”
I.B
„Deci candidam la 3 funcții … poate iese una . Rușine firar mama voastră a dra….cului”
E.I.
„Țin cu dinții!Unde mai găsesc un loc atât de călduț și comod?”
E.C.
„A făcut ceva sindicatul pentru noi? Aaaa, ba da. ..I-am dat cotizația și liderii au dus-o bine! În rest, ai „picat” la înțelegere cu ministerul educației (nu merita sa scriu cu majuscule ) și. ..pace și înțelegere! Mi-e scârba! Scuzați-mă, dar asta simt! Cei ce conduc sindicatul, Nu-s mai …breji decât cei din guvern! Și noi, ceilalți, căci asta suntem, doar „ceilalți „, taceeeem și suntem prinși la mijloc! E tare trist!”

laclasă.ro
laclasă.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -