Decizie de ultimă oră privind reducerea numărului de ore din învățământ

Trebuie citite

Decizie

Era evident că această decizie a reducerii numărului de ore din sistemul educațional, luată în unanimitate de parlamentari, a fost o mizerie. Nu poți tăia orele din pix, în regim de urgență, fără să ții cont de legislația existentă și fără un studiu de impact. Pop și Andronescu ar trebui să își ceară scuze în mod public pentru această mizerie care a pus pe jar zeci, poate sute de mii de cadre didactice.

Un semn

Noul ministru al Educației pare că a înțeles că orele nu pot fi tăiate din pix. Fie presiunea sindicatelor și a cadrelor didactice și-a făcut efectul, fie este doar o perdea de fum de dinainte de alegerile prezidențiale. Oricum ar fi, declarația de mai jos spune câteva mari adevăruri de care trebuie să se țină seama, fiind un semn al trezirii la realitate?

Declarația ministrului Educației

Nu e vorba de o reducere a numărului de ore acum, noi acum, fiindcă există o lege și legea trebuie aplicată, noi împreună cu toți partenerii noștri vom iniția dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că altfel nu se poate, și nu vom lua nicio decizie din pix, pentru că nu avem cum să facem asta, ci după o consultare serioasă, o consultare publică și abia după ce vom realiza aceste noi planuri-cadru vom trece la realizarea programelor, pentru că nu pot rămâne aceleași programe și când de fapt toți copiii și părinții se plâng că e programa de fapt, foarte încărcată.

Concluzii

  • tăierea orelor nu poate fi făcută fără o analiză extrem de serioasă
  • dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru va fi declanșat împreuna cu toți factorii implicați
  • tăierea nu poate fi realizată din anul școlar 2020-2021 deoarece se încalcă legislația din prezent

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -