Cîmpeanu a dat răspusul. Cresc sau nu salariile cadrelor didactice?

Trebuie citite

Cîmpeanu

Într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, Câmpeanu, ministrul Educației, a tranșat problema creșterilor salariale în sistemul educațional. Răspunsul, din păcate, era previzibil – salariile cadrelor didactice nu vor crește de la 1 septembrie 2021.

Salariile profesorilor nu cred că vor putea creşte după rectificarea bugetară.

Argumente ministeriale

Avem nevoie de o componentă care să asigure salariile pentru posturile create în plus generate de micşorarea numărului de elevi în clasă, avem nevoie de rectificare bugetară pentru salarizarea personalului din creşe, avem nevoie de creşteri bugetare pentru salarizarea surplusului de personal din grădiniţe, avem nevoie de creşteri pentru acoperirea programului „Masa caldă”, ce am aprobat astăzi, avem nevoie de foarte multe lucruri şi trebuie să prioritizăm aceste creşteri

Este evident, profesorii nu reprezintă o prioritate pentru actualul regim! Din păcate, ministrul Educației nu a precizat momentul în care guvernul va respecta legea privind creșterea salariilor cadrelor didactice.

Pe voi v-au convins aceste argumente?

Guvernul ȚEAPĂ!

Așadar, într-un an în care economia duduie cu o creștere de 13%, conform declarațiilor premierului Cîțu, salariile cadrelor didactice stau pe loc. Acestea ar fi trebuit să ajungă în septembrie 2021 la nivelul prevăzut de grila din Legea salarizării pentru anul 2022. Creșterea salarială a mai fost amânată și în cursul anului 2020.

Simulare

Poți face o simulare a salariului pe care îl primești prin intermediul aplicației Aplicaţia Calculator Salarii Învățământ. Detalii aici. 

Acestea ar fi trebuit să fie salariile

Tabel 1.

Tabel 2.

Tabel 3.

Tabel 4.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -