Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță? Vezi decizia Ministerului Economiei

Trebuie citite

Voucherele de vacanță

Nu puține sunt situațiile în care voucherele de vacanță au rămas nefolosite. În ultima perioadă vacanțele au ieșit din prioritățile românului. Durata de valabilitate a acestor documente începe să se apropie de final, până la expirare, după caz, mai sunt câteva săptămâni sau luni.

Vești bune

Ministrul turismului ia în calcul prelungirea perioadei de valabilitate a tichetelor de vacanță. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Turismului este precizată intenția Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, de a prelungi durata voucherelor. Discuțiile sunt în toi, până în prezent nu s-a luat nicio decizie definitivă.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu: “Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze.

Să nu se grăbească

Persoanelor care și-au achiziționat vacanțe le-aş recomanda să nu se grăbească, să nu se ducă să îşi retragă banii imediat de la agenţiile de turism pentru că le creează o problemă şi acestor operatori economici. Dacă vacanţa este programată în august sau septembrie, în octombrie, nu văd de ce trebuie să te grăbeşti acum, să te duci să ceri banii înapoi.

O clarificare

Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru acestea. Agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash. Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză. Eu sunt optimist că odată cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal”.

Video

Intervenție TVR 1

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu: Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze.

Geplaatst door Ministerul Turismului op Maandag 23 maart 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -