Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță? Vezi decizia Ministerului Economiei

Date:

Voucherele de vacanță

Nu puține sunt situațiile în care voucherele de vacanță au rămas nefolosite. În ultima perioadă vacanțele au ieșit din prioritățile românului. Durata de valabilitate a acestor documente începe să se apropie de final, până la expirare, după caz, mai sunt câteva săptămâni sau luni.

Vești bune

Ministrul turismului ia în calcul prelungirea perioadei de valabilitate a tichetelor de vacanță. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Turismului este precizată intenția Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, de a prelungi durata voucherelor. Discuțiile sunt în toi, până în prezent nu s-a luat nicio decizie definitivă.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu: “Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze.

Să nu se grăbească

Persoanelor care și-au achiziționat vacanțe le-aş recomanda să nu se grăbească, să nu se ducă să îşi retragă banii imediat de la agenţiile de turism pentru că le creează o problemă şi acestor operatori economici. Dacă vacanţa este programată în august sau septembrie, în octombrie, nu văd de ce trebuie să te grăbeşti acum, să te duci să ceri banii înapoi.

O clarificare

Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru acestea. Agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash. Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză. Eu sunt optimist că odată cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal”.

Video

Intervenție TVR 1

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu: Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze.

Geplaatst door Ministerul Turismului op Maandag 23 maart 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
187 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap