Ordine

Liviu Pop își vede nestingherit de drum și își duce mai departe misiunea de “punere în ordine a învățământului”.

Nu am bulversat nimic. Am început punerea în ordine a învățământului preuniversitar.

(Liviu Pop. Sursa facebook.com)

Pe moșie…

Vă rugăm să analizați atent modul în care actualul ministru al Educației adoptă deciziile importante. Fără să se consulte cu cei implicați, asemeni unui boier medieval ce taie și spânzură pe propria-i moșie, Pop decide. Un domeniu esențial pentru viitorul acestei țări este condus fără dialog, fără transparență, fără viziune, cu coasa. Dacă deciziile l-ar fi afectat doar pe Pop, nu am fi avut nimic de obiectat. Din păcate și spre ghinionul milioanelor de elevi implicați, al celor peste 300 de mii de profesori și al altor milioane de părinți, ideile mărețului conducător fac ravagii.

Secretos

Extrem de secretos în detaii, Pop a anunțat faptul că profesorii vor rămâne fără anumite sporuri. Probabil, vizat este sporul de calculator, alături de alte drepturi. Citat de TVR, cu prilejul unei conferințe de presă la Târgu-Jiu, ministrul Educației a anunțat că profesorii din o sută de școli și-au acordat anumite sporuri, beneficii care vor fi anulate printr-o hotărâre de Guvern. Așadar, urgența este maximă.

Nu am înțeles clar dacă acestea au fost acordate ilegal sau, varianta doi, deși sunt legale, sporurile vor fi anulate. Încă un mister!

A negat

Cu prilejul aceleiași conferințe, ministrul Educației a negat desființarea unor unități de învățământ. Cu toate acestea, întrebat de comasări, a susținut această posiblitate.

Vezi știrea pe TVR