Bonus la comasări, simultane și restrângeri: profesorii rămân fără unele sporuri

Date:

Ordine

Liviu Pop își vede nestingherit de drum și își duce mai departe misiunea de „punere în ordine a învățământului”.

Nu am bulversat nimic. Am început punerea în ordine a învățământului preuniversitar.

(Liviu Pop. Sursa facebook.com)

Pe moșie…

Vă rugăm să analizați atent modul în care actualul ministru al Educației adoptă deciziile importante. Fără să se consulte cu cei implicați, asemeni unui boier medieval ce taie și spânzură pe propria-i moșie, Pop decide. Un domeniu esențial pentru viitorul acestei țări este condus fără dialog, fără transparență, fără viziune, cu coasa. Dacă deciziile l-ar fi afectat doar pe Pop, nu am fi avut nimic de obiectat. Din păcate și spre ghinionul milioanelor de elevi implicați, al celor peste 300 de mii de profesori și al altor milioane de părinți, ideile mărețului conducător fac ravagii.

Secretos

Extrem de secretos în detaii, Pop a anunțat faptul că profesorii vor rămâne fără anumite sporuri. Probabil, vizat este sporul de calculator, alături de alte drepturi. Citat de TVR, cu prilejul unei conferințe de presă la Târgu-Jiu, ministrul Educației a anunțat că profesorii din o sută de școli și-au acordat anumite sporuri, beneficii care vor fi anulate printr-o hotărâre de Guvern. Așadar, urgența este maximă.

Nu am înțeles clar dacă acestea au fost acordate ilegal sau, varianta doi, deși sunt legale, sporurile vor fi anulate. Încă un mister!

A negat

Cu prilejul aceleiași conferințe, ministrul Educației a negat desființarea unor unități de învățământ. Cu toate acestea, întrebat de comasări, a susținut această posiblitate.

Vezi știrea pe TVR

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
189 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap