În timp ce elevii stau acasă, profesorii vin la școală. Personalul nedidactic și auxiliar este în aceeași situație

Trebuie citite

Chemați la „datorie”

Sunt tot mai multe rapoartele din teritoriu referitoare la chemarea în activitate a cadrelor didactice pe perioada cât școlile sunt închise. Situația este aberantă și pune în pericol sănătatea a sute de mii de omeni. Practic, ne întrebăm, de ce au mai fost închise școlile.

Noua ni s-a comnunicat sa mergem maine la scoala, MM, Baia Mare. E la fel in toata tara?

La Dolj

Sindicatele confirmă prezența cadrelor didactice la școală – Uniunea Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj

Dragi colegi,

În urma videoconferinței care a avut loc azi la Ministerul Educației și Cercetării, vă facem cunoscute următoarele:

✅ Cadrele didactice își vor primi salariile și vor fi prezente în unitățile de învățământ pe toată perioada de suspendare a cursurilor;

✅ Personalul didactic auxiliar și nedidactic va avea program normal;

✅ În perioada de suspendare a cursurilor, înscrierile la clasa pregătitoare se vor face on-line, urmând ca validarea lor să se facă în prima săptămână după reluarea cursurilor(termenul de înscriere va fi prelungit cu o săptămână și, implicit, se va prelungi și evaluarea psihosomatică);

✅Unitatea școlară va decide modalitatea de recuperare a orelor, urmând să se întocmească un plan de recuperare;

✅ Se suspendă orice deplasare pentru orice program de studii;

✅ Se suspendă toate olimpiadele, concursurile școlare, simpozioanele și activitățile din cadrul proiectelor derulate;

✅ Se suspendă toate programele after-school din unitățile de învățământ și se suspendă antrenamentele elevilor la Liceele cu Program Sportiv și Cluburile Sportive Școlare.

Reacția sindicatelor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului României ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă, atât elevii cât și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic!
Totodată este obligatorie dezinfecția spațiilor de învățământ de către echipele specializate ale Direcțiilor de Sănătate Publică.Â

FSLI: Școlile trebuie închise pentru dezinfecție iar, pe lângă elevi, trebuie să rămână la domiciliu și angajații din educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului României ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă, pe lângă elevi și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic! Totodată este obligatorie dezinfecția spațiilor de învățământ de către echipele specializate ale Direcțiilor de Sănătate Publică.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar de stat și privat în perioada 11-22 martie 2020, ca măsură de prevenție privind răspândirea COVID-19.


FSLI solicită Ministerului Educației și Cercetării ca în această perioadă toți angajații din educație să rămână acasă – personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic – așa cum se întâmplă și cu elevii. Nu credem că este benefică prezența cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar și a celui nedidactic în unitățile școlare, în condițiile în care și aceste persoane pot transmite virusul. Pe perioada suspendării cursurilor școlare, trebuie făcută dezinfecția spațiilor de învățământ de către cei care au această atribuție. În caz contrar, nu facem decât să umblăm cu jumătăți de măsură, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul în această situație specială.


Federația noastră consideră că este oportun ca în acest context de alertă națională să fie suspendată orice activitate școlară sau extrașcolară, prin care părinții sau copiii sunt expuși spațiilor aglomerate. În acest sens considerăm că ar trebui amânată evaluarea psihosomatică pentru copiii, ai căror părinți solicită înscrierea la clasa pregătitoare, înainte de împlinirea vârstei de șase ani.


FSLI consideră, de asemenea că Ministerul Educației și Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluții pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile școlare sunt suspendate. O variantă ar fi ca în cadrul programului “Școala altfel” să fie recuperată materia școlară. Federația noastră își arată toată deschiderea pentru participarea la grupurile de lucru, alături de Ministerul Educației și Cercetării, prin care va fi conceput planul național de recuperare a materiei.

? „Este o situație specială prin care trebuie să înțelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorități, pentru siguranța noastră și a copiilor noștri. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, fără să generăm panică. Tocmai de aceea cred că atât elevii, cât și personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic ar trebui să rămână acasă, în toată perioada în care a fost decisă suspendarea cursurilor școlare. Școlile trebuie închise pentru acțiuni de dezinfecție corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel și restul angajaților. Altfel ne jucăm de-a prevenția și riscăm sănătatea tuturor!”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului României ca, în perioada suspendării cursurilor…

Geplaatst door Sindicat Învăţământ Preuniversitar Constanţa op Dinsdag 10 maart 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -