Ești profesor și stai în chirie? Poate ar trebui să citești acest material

Trebuie citite

Ești profesor?

Conform liderului USLIP Iași, profesorul Laviniu Adrian Lăcustă, statutul personalului didactic din actualul proiect al Legii Educației are nevoie de îmbunătățiri considerabile. În acest sens, sindicaliștii au înaintat mai multe propuneri care vizează norma didactică, bolile profesionale și situația cadrelor didactice care stau în chirie.

Statutul personalului didactic din actualul proiect al Legii Educației necesită a fi îmbunătățit radical!

Norma didactică

Norma didactică trebuie redusă cu două ore pentru cadrele didactice care au gradul didactic I și 25 de ani vechime.

Cei care au gradul didactic I și 25 de ani vechime în învățământ, beneficiază din 1997 de reducerea normei didactice cu 2 ore. Este un drept la care nu putem renunța!

Bani pentru chirie

Profesorii care stau în chirie s-ar putea să beneficieze de decontarea acestor cheltuieli. Statul ar urma să deconteze cel puțin 1500 de lei cadrelor didactice aflate în acestă situație.

Alte propuneri pe care le-am înaintat la nivel de sindicat vizează posibilitatea ca statul să achite cel puțin 1500 de lei pentru cei care stau în chirie. De această facilitate beneficiază și alte categorii sociale precum: judecătorii, polițiștii și alții. Resursa umană din sistem are nevoie să fie susținută dacă vrem să atragem tinerii în învățământ.

Bolile profesionale

Sindicatele au venit cu propuneri și pentru recunoașterea bolilor profesionale.

De asemenea bolile profesionale trebuie să beneficieze de recunoașterea explicită cu toate consecințele care decurg de aici.

Modernizare cu investiții masive

Modernizarea sistemului de învățământ, conform liderului sindical, nu se poate realiza fără investiții masive.

Modernizarea Educației românești nu poate fi făcută doar cu vorbe goale! Susținerea financiară masivă și neechivocă este premisa performanței veritabile!

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -