Eveniment internațional de marcă la care sunt invitați profesorii de istorie – The Teaching of History Workshop

Trebuie citite

Eveniment internațional

Cadrele didactice care predau istorie sunt invitate să se înscrie și să participe la un eveniment internațional de marcă. Acesta este organizat de către Centrul Rațiu pentru Democrație, Turda, jud. Cluj, și Rațiu Family Charitable Foundation, alături de LSE IDEAS. Acest atelier de lucru are drept scop dezbateri privitoare la modul de predare a istoriei la clasă. Pentru detalii, vă invităm să lecturați invitația de mai jos.

Invitație la evenimentul: The Teaching of History Workshop, 21-23 Februarie,
Centrul Rațiu pentru Democrație, Turda, jud. Cluj

Avem plăcerea să invităm profesorii de istorie să se înscrie la evenimentul „The Teaching of History”, organizat în perioada 21-23 Februarie 2020 de către Centrul Rațiu pentru Democrație, Turda, jud. Cluj, și Rațiu Family Charitable Foundation, alături de LSE IDEAS, think-thank-ul univeristății London School of Economics, clasificat ca fiind al doilea think-thank afiliat al unei universități din lume, după Harvard. Workshop=ul face parte din programul Rațiu Forum și va fi susținut în limba engleză și se adresează profesorilor de istorie care predau la liceu.

Scopul principal al acestei inițiative este de a invita profesorii de istorie din România să exploreze împreună diferitele metode de a preda istoria la clasă și diferitele versiuni ale istoriei predate. Dorim prin această inițiativă să discutam despre partea întunecată a istoriei țărilor din Europa Centrală care este fie ignorată, fie refuzată, adresându-ne cu precădere generației tinere de profesori. Profesorii participanți vor avea ocazia să discute despre metodele și tehnicile folosite în predarea istoriei, să facă schimb de experiență cu ceilalți profesori participanți din toată țara și vor avea oportunitatea să discute cu profesorii străini despre provocările predării istoriei. Mai mult, profesorii vor putea să-și îmbunătățească metodele de predare cu noi informații și resurse prezentate de ceilalți profesori participanți și de către profesorii prezentatori.

Workshop-ul „The Teaching of History” va fi coordonat de John Lotherington, directorul 21 Century Trust din Londra. Cu o experiență bogată în domeniul educației și al istoriei, el a publicat numeroase cărți pe aceste teme și este membru al consiliului și fost președinte al Fundației pentru Democrație și Dezvoltare Durabilă din Londra.

Printre invitații la acest eveniment enumerăm o listă consistentă de experți internaționali: Prof. Christopher Coker, Marea Britanie, Dr. Eric Weaver, Ungaria, Valur Ingimundarson, Islanda, Slobodan Markovich, Serbia, Wojciech Przybylski, Polonia și Louisa Slavkova din Bulgaria, care vor aduce perspective culturale diferite asupra temei de dezbatere.

O prezentare succintă a invitaților:

Prof. Christopher Coker – profesor de Relații Internaționale la London School of Economics și directorul organizației LSE IDEAS. Printre publicațiile acestuia se numără: Men at War: what fiction has to tell us about conflict from the Iliad to Catch 22 (Hurst, 2014); The Improbable War: China, the US and the logic of Great Power War (Hurst, 2015); The Rise of the Civilizational State (Polity, 2019);

Valur Ingimundarson – este profesor de istorie contemporană la Universitatea din Islanda. Deține un doctorat în Istorie de la Universitatea Columbia din New York. Cercetarea sa se concentrează pe geopolitică și securitate; politică și guvernanța arctică; politicile externe de apărare și securitate ale Islandei; politica justiției și a memoriei în Europa; relațiile politice americane-americane în timpul și după Războiul Rece; și politica post-conflict în fosta Iugoslavie. A fost profesor invitat la Centrul de Studii Internaționale (CSI), London School of Economics, la École des hautes études en sciences sociales (EHESS) din Paris, la Institutul Otto Suhr, Centrul pentru relații transnaționale, străinătate și securitate ATASP la Freie Universität din Berlin și la Instituțiile de Studii Internaționale din Shanghai (SIIS).

Slobodan Markovich – este profesor la Facultatea de Științe Politice din Belgrad, cu interese de cercetare și cursuri în Antropolgie Politică, Studii Balcanice, O istorie a pesimismului;

Wojciech Przybylski – este editor șef al publicației Visegrad Insight. A lansat și conduce proiectul „New Europe 100”, care conectează o comunitate de inovatori de succes din țările CEE pe domeniile de business, cercetare media, ONG-uri și administrația publică, coordinate sub egida Res Publica, Financial Times și Google.

Eric Beckett Weaver – și-a susținut doctoratul la Colegiul St Anthony’s de la Oxford University în 2008; este autorul diferitelor publicații și monografii și este redactor la South Slav Journal. În prezent, lucrează la Departamentul de Științe Politice, Universitatea din Debrecen, având interese în politică și istorie, istorie internațională și politică comparată.

Louisa Slavkova – este membru fondator și director al platformei Sofia, o organizație de dezvoltare a democrației cu sediul în Bulgaria. Aceasta a fost Fellow la Human Rights Institute din Columbia, NYC și manager de programe al Consiliului European pentru Relații Externe. Este pasionată de democrație, educație civică și tratarea trecutului comunist.

Criterii de eligibilitate


Invităm profesorii de Istorie, vorbitori de Limba Engleză să se înscrie la eveniment completând în Engleză aplicația următoare: https://forms.gle/p5Y9ENXmNbs2QUmi9.

Deadline-ul de aplicare este: 31 Ianuarie

Vom anunța lista finală de participanți în data de 7 Februarie 2020.

Detalii organizatorice

Participanții vor fi cazați în Turda, jud. Cluj, la Casa Rațiu (https://casaratiu.ro/), în perioada 21-23 Februarie. Costurile de cazare, participare și masa vor fi acoperite de organizatori.
Toți participanții sunt rugați să își organizeze și acopere costurile de călătorie către și de la Turda.
Profesorii participanți vor primi o diploma de participare la acest eveniment științific.

Informații suplimentare regăsiți în evenimentul online (https://www.facebook.com/events/2500600493491359/), iar informații despre Centrul Rațiu pentru Democrație sunt disponibile pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/RatiuDemocracyCentre/) și pe website-ul oganizației (https://www.ratiudemocracycentre.org/).

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment!

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -