Tocmai a avut loc cel mai odios lucru care se putea petrece în educație

Trebuie citite

Așa nu!

Învățământul tinde să redevină mijloc de propagandă pentru politicienii aflați efemer pe la diverse butoane. Cu japca sau nu, se reînvie cultul personalității, resurse umane, financiare și materiale, asemeni ca în Corea de Nord, sunt folosite discreționar într-o activitate fără vreo finalitate utilă comunității locale sau celor direct implicați. Singurul folos îl au doar politicienii ce s-au folosit de prezența și imaginea unor copii nevinovați.

Odios!

În Pitești, elevii și cadrele didactice ale mai multor instituții de învățământ au participat la o paradă ce ne amintește de tristele vremuri ceaușiste. De voie, de nevoie, cu sau fără acordul părinților, copii de gradiniță, școală generală și liceu au defilat prin fața unor lideri politici care, de atâtea ori, au arătat că nu iubesc educația și nici pe profesori. Pe o vreme destul de rece, copiii au fost obligați să defileze, îmbrăcați sumar, să cânte și să mimeze bucuria. Să fie oare bucuria de a învăța în clase supraaglomerate, de a primi o alocație de mizerie, de a folosi cărți și auxiliare ce nu mai sunt demult de actualitate etc.?

De bună seamă, nu credem că profesorii prezenți au acceptat de bună voie prezența la astfel de activități propagandistice.

DEMENȚĂ!

Să insiști ca un copil să stea cu fruntea lipită de astfalt, să facă o rostogolire în condiții deloc sigure, nu este decât un act de tortură! Nu au fost bani de o saltea?

Ce fac devoratorii de fonduri publice?

Ne întrebăm ce fac reprezentanții asociațiilor de elevi și părinți, multe dintre acestea abonate la fonduri publice; de ce nu iau poziție în fața unor astfel de abuzuri. Se zbârlesc acestea doar la comandă și doar atunci când trebuie lovit în învățământ? Nu aveți nimic de spus, tovarăși?

De ce își trimit copiii la școală?

Ceea ce s-a petrecut nu poate fi considerat decât un grav abuz. Nu cred că părinții își trimit copiii la școală ca să participe la manifestarea unor noi culte ale personalității, să facă figurație în interesul unor politruci locali. Noi credem că își trimit copiii să învețe carte.  Corect?

Bani aruncați

Vă rog să priviți clipul de mai jos și să estimați ce costuri au presupus realizarea materialelor, costumelor, transporturile etc. În slujba căror obiective educative au fost puse în mișcare aceste resurse, din moment ce școala ar trebui să se ocupe de educație și nu de propagandă politică?

Să nu uităm că pregătirea unei astfel de enormități s-a realizat așa, peste noapte. A fost nevoie de timp și bani cheltuiți pe costumații, transport și decoruri. Stau și mă întreb dacă banii respectivi nu își puteau găsi o altă utilizare. Nu știu, poate investiți în xerox-uri ori hârtie pentru cadrele didactice, cadre nevoite să cheltuie lună de lună sute de lei pentru realizarea și multiplicarea unor materiale de lucru. Poate acești bani ar fi putut fi utilizați în dotarea câtorva laboratoare ori în achiziționarea de cărți. În schimb, într-un total dispreț față de școală, când atâtea lucruri lipsesc, trepăduși cu putere de decizie au băgat banii în costume și decoruri de unică folosință.

PS: Nu ezitați să „apreciați” semianalfabete și sinistre… Aplauzele sunt obligatorii. Au de unde învăța copiii cum să se exprime corect și coerent.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -