Punct de vedere: ”De acum înainte experții în educație sunt părinții”

Trebuie citite

Noul regulament

Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ sporește puterea de decizie a părinților în ceea ce privește alegerea auxiliarelor școlare. Numeroase voci nu sunt de acord cu această turnură a lucrurilor, susținând faptul că autoritatea cadrului didactic este șubrezită. Practic, oameni care nu au pregătire didactică, au putere de decizie în privința unor aspecte destul de importante. Detalii despre ceea ce schimbă ROFUIP puteți accesa aici.

Punct de vedere

Într-o postare pe Facebook, Adina Drenga, cadru didactic care, în acest moment, activează în Marea Britanie, sustine un punct de vedere îmbrățișat de foarte mulți:

Lupta e pierduta? Expertiza voastra si capacitatea profesionala de a decide v-a fost anulata de ROFUIP. De acum inainte expertii in educatie sunt parintii. Nu… nu cei de pe facebook care au mai citit cate o carte…. ci aceia din scoala in care predati. ( parca il si vad pe tatal infractorului minor din Poroschia votand ce auxiliare ar vrea el sa foloseasca doamna de civica….)
Ma intorc pe baricade cand dispare prevederea asta din ROFUIP. Pana atunci din profesori v-a transformat LMP in bone. Parintii comanda si voi executati.
Auxiliare a-la-carte ca de… cine plateste detine puterea….

Later edit:

E o varianta de lucru…. totusi. Fara auxiliare ;). Daca tot decid parintii… sa decida ce vrea fiecare pentru copilul sau acasa. Sa ia lista sa o consulte si sa isi cumpere. Nu sa decida ce resurse folosesc eu in planul meu de lectie!

Ce spune ROFUIP

La articolul 176 alin.(2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) Adunarea generală a părinţilor hotărăște cu privire la susţinerea cadrelor didactice și a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile și auxiliarele didactice și mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiitor necesare educării copiilor elevilor.”

Detalii despre ceea ce schimbă ROFUIP puteți accesa aici.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -