Iohannis, „guvernul meu” și IRESPONSABILITATEA adusă la rang de politică de stat

Date:

Iohannis, „guvernul meu” și IRESPONSABILITATEA

Deciziile privind trecerea în „online” a unităților de învățământ, anunțate cu voce gâtuită de Iohannis, au surprins. Părerile sunt împărțite, dar gradul de revoltă a populației este evident și în creștere. Conform sfintei tradiții mioritice, România „GUVERNULUI MEU” virează în sens contrar Europei, asta dacă ne raportăm la deciziile adoptate de statele din vest. În mai toate țările care pun accent pe educație, chiar dacă s-a intrat în stare de urgență, școlile au rămas deschise. La noi…?

Mult trâmbițata descentralizare a deciziei

Mult trâmbițata descentralizare s-a redus, în final, la centralizare. A câta oară guvernul și președintele își dau cu stângul în dreptul?

Ce au făcut din școală?

Responsabilitatea pentru situația haotică din sistemul educațional aparține „guvernului meu” și reprezită rodul deciziilor haotice adoptate până în prezent. Practic, sistemul educațional a fost abandonat, interesele a milioane de elevi fiind călcate în picioare.

Gargară ieftină

Gargara ieftină referitoare la virarea spre un inexistent „învățământ online” este de natură să revolte. Statul face școală pe banii profesorilor, părinților și elevilor, iar guvernanții nu contenesc a se lăuda cu realizările mărețe. Politrucii penali de la București ignoră sadic realitatea din mediul rural și nu numai. În ochii lor, copiii fără posibilități de a face lecții online nu există. Între timp, alții se îmbogățesc

În cele câteva luni de pandemie, „GUVERNUL MEU” nu a luat măsuri concrete care să sprijine milionele de elevi, atât de „prioritar” a fost învățământul. Oare a câta oară guvernul și președintele sacrifică viitorul milioanelor de elevi?

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
134 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap