Fără precedent – 9 zile libere pentru bugetari?

Trebuie citite

“Mega minivacanță”?

Încă nu se știe precis, dar se zvonește pe site-urile de știri faptul că ar urma o “mega minivacanță” pe care Guvernul ar intenționa să le-o ofere cadou bugetarilor. Dacă această idee se va concretiza, bugetarii vor avea un total de 9 (nouă!) zile libere consecutive, situație nemaiîntâlnită până acum. Este vorba de o săptămână întreagă în care la stat nu se va lucra…

Punte între Rusalii și 1 iunie

Conform legii, a doua zi de Rusalii (luni, 28 mai) și 1 iunie (vineri) sunt zile libere. Cu multe alte ocazii până acum, cei din Guvern s-au gândit să dea liber bugetarilor și în zilele aflate între liberele legale. Doar că de data asta, nu mai e vorba de o punte de o zi, ci de trei! – 29, 30 și 31 mai (marți, miercuri și joi). Acestea ar urma să fie recuperate în zile de sâmbătă și/sau prin prelugirea programului de lucru.

Ce se urmărește

Motivele pentru aprobarea unei asemenea decizii pot fi mai multe (fidelizarea politică a bugetarilor, încurajarea turismului, divizarea societății etc.), dar poate nu suntem noi cei mai în măsură să le comentăm. Evident este faptul că o săptămână întreagă liberă va avea consecințe discutabile. Deși pare simplu, adevărații beneficiari ai acestei decizii există, dar sunt mulți mai puțini decât s-ar crede. Bugetarii se vor bucura, dar numai pe jumătate, fiind necesară recuperarea orelor pierdute și riscul de a nu mai primi salariul întreg.

Câtă bucurie?

Dacă sunteți angajat la stat, cât de utile considerați că v-ar fi aceste nouă zile libere? Vă ajung banii să vă bucurați cu adevărat de ele? Vă încântă ideea de a merge apoi 3 sâmbete la serviciu? După umila noastră părere, decizia Guvernului de a acorda atât de multe zile libere consecutive ar fi una deloc inspirată. Sperăm să rămână doar un zvon, ținând cont că abia s-a încheiat minivacanța (4 zile) de 1 mai.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -