Fără precedent – 9 zile libere pentru bugetari?

Date:

“Mega minivacanță”?

Încă nu se știe precis, dar se zvonește pe site-urile de știri faptul că ar urma o “mega minivacanță” pe care Guvernul ar intenționa să le-o ofere cadou bugetarilor. Dacă această idee se va concretiza, bugetarii vor avea un total de 9 (nouă!) zile libere consecutive, situație nemaiîntâlnită până acum. Este vorba de o săptămână întreagă în care la stat nu se va lucra…

Punte între Rusalii și 1 iunie

Conform legii, a doua zi de Rusalii (luni, 28 mai) și 1 iunie (vineri) sunt zile libere. Cu multe alte ocazii până acum, cei din Guvern s-au gândit să dea liber bugetarilor și în zilele aflate între liberele legale. Doar că de data asta, nu mai e vorba de o punte de o zi, ci de trei! – 29, 30 și 31 mai (marți, miercuri și joi). Acestea ar urma să fie recuperate în zile de sâmbătă și/sau prin prelugirea programului de lucru.

Ce se urmărește

Motivele pentru aprobarea unei asemenea decizii pot fi mai multe (fidelizarea politică a bugetarilor, încurajarea turismului, divizarea societății etc.), dar poate nu suntem noi cei mai în măsură să le comentăm. Evident este faptul că o săptămână întreagă liberă va avea consecințe discutabile. Deși pare simplu, adevărații beneficiari ai acestei decizii există, dar sunt mulți mai puțini decât s-ar crede. Bugetarii se vor bucura, dar numai pe jumătate, fiind necesară recuperarea orelor pierdute și riscul de a nu mai primi salariul întreg.

Câtă bucurie?

Dacă sunteți angajat la stat, cât de utile considerați că v-ar fi aceste nouă zile libere? Vă ajung banii să vă bucurați cu adevărat de ele? Vă încântă ideea de a merge apoi 3 sâmbete la serviciu? După umila noastră părere, decizia Guvernului de a acorda atât de multe zile libere consecutive ar fi una deloc inspirată. Sperăm să rămână doar un zvon, ținând cont că abia s-a încheiat minivacanța (4 zile) de 1 mai.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
778 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap