Salariile pentru o parte a personalului didactic cresc cu 10%

Trebuie citite

Discriminare pe față

După negocieri intense și de lungă durată între sindicate și MEN, s-a luat, în sfârșit, decizia corectă. Până în prezent, sporul de suprasolicitare neuropsihică nu se acorda și personalului didactic de conducere, de îndrumare și control din învățământ. Cel puțin în cazul directorilor de școală, situația era discriminatorie pe față. Aceștia, chiar dacă aveau ore de predare, nu primeau acest spor.

10%

Personalul didactic de conducere și personalul de conducere, de îndrumare și control vor primi sporul de suprasolicitare neuropsihică. Acesta se va acorda de acum în colo și are valoarea de 10% din salariul de bază. Legea care reglementa acordarea acestui spor a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

Art. 16.

Pentru personalul didactic de predare din învățământ, precum și pentru personalul didactic de conducere prevăzut la pct.1 nr. Crt. 1,2, 4-6 și pentru personalul de conducere, de îndrumare și control prevăzut la pct. 2 din anexa nr. I cap. I lit. A se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază.

Verifică

Îți recomandăm să ceri o a două opinie în privința corectitudinii salariului pe care îl primești. Mai multe detalii, aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -