Salariile pentru o parte a personalului didactic cresc cu 10%

Date:

Discriminare pe față

După negocieri intense și de lungă durată între sindicate și MEN, s-a luat, în sfârșit, decizia corectă. Până în prezent, sporul de suprasolicitare neuropsihică nu se acorda și personalului didactic de conducere, de îndrumare și control din învățământ. Cel puțin în cazul directorilor de școală, situația era discriminatorie pe față. Aceștia, chiar dacă aveau ore de predare, nu primeau acest spor.

10%

Personalul didactic de conducere și personalul de conducere, de îndrumare și control vor primi sporul de suprasolicitare neuropsihică. Acesta se va acorda de acum în colo și are valoarea de 10% din salariul de bază. Legea care reglementa acordarea acestui spor a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

Art. 16.

Pentru personalul didactic de predare din învățământ, precum și pentru personalul didactic de conducere prevăzut la pct.1 nr. Crt. 1,2, 4-6 și pentru personalul de conducere, de îndrumare și control prevăzut la pct. 2 din anexa nr. I cap. I lit. A se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază.

Verifică

Îți recomandăm să ceri o a două opinie în privința corectitudinii salariului pe care îl primești. Mai multe detalii, aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
322 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap