Învățătorii și educatorii au scăpat de această obligație costisitoare. Articolul VI a OUG 92/2012 a fost abrogat

Date:

Update

Acest articol a fost actualizat în data de 30 iunie 2019.

Un articol controversat

Articolul VI al Ordonanței de Urgență a Guvernului 92/2012 impunea învățătorilor și educatorilor încadrați în sistemul național de învățământ obligativitatea de a absolvi studiile universitare de licență. Această obligație trebuia îndeplinită în termen de 6 ani de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe. Foarte multe cadre didactice s-a conformat, altele nu.

Art. VI. –

Educatorii și învățătorii încadrați în sistemul național de învățământ au dreptul să își continue activitatea în funcțiile didactice din învățământul preșcolar, respectiv învățământul primar pe care le ocupă, cu condiția absolvirii studiilor universitare de licență, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Abrogat

Luni, 18 decembrie 2018, propunerea a fost adoptată și de Senat (nr. voturi: DA= 106 NU=0 AB=2).

Anterior, în ședința Camerei Deputaților din, 17.10.217, a fost adoptată în unanimitate Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 18 decembrie 2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării. Expunerea de motive a inițiatorului, senatoarea PSD Liliana Sbîrnea poate fi citită mai jos.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
533 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap