Învățătorii și educatorii au scăpat de această obligație costisitoare. Articolul VI a OUG 92/2012 a fost abrogat

Trebuie citite

Update

Acest articol a fost actualizat în data de 30 iunie 2019.

Un articol controversat

Articolul VI al Ordonanței de Urgență a Guvernului 92/2012 impunea învățătorilor și educatorilor încadrați în sistemul național de învățământ obligativitatea de a absolvi studiile universitare de licență. Această obligație trebuia îndeplinită în termen de 6 ani de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe. Foarte multe cadre didactice s-a conformat, altele nu.

Art. VI. –

Educatorii și învățătorii încadrați în sistemul național de învățământ au dreptul să își continue activitatea în funcțiile didactice din învățământul preșcolar, respectiv învățământul primar pe care le ocupă, cu condiția absolvirii studiilor universitare de licență, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Abrogat

Luni, 18 decembrie 2018, propunerea a fost adoptată și de Senat (nr. voturi: DA= 106 NU=0 AB=2).

Anterior, în ședința Camerei Deputaților din, 17.10.217, a fost adoptată în unanimitate Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 18 decembrie 2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării. Expunerea de motive a inițiatorului, senatoarea PSD Liliana Sbîrnea poate fi citită mai jos.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -