Tot mai multe cazuri de infectări în școli. Asta nu este singura problemă

Trebuie citite

Infectări tot mai multe

Într-o postare pe pagina Facebook, sindicaliștii de la USLIP Iași reclamă creșterea cazurilor de infectări în rândul unitățile de învățământ. Tot conform acestora, DSP-ul din județul Iași are o manieră de lucru ciudată care îi determină pe profesori să își realizeze testele COVID pe cheltuială proprie. Desigur, când vine vorba de decontare acestor cheltuieli, statul nu are un mecanism clar de decontare.

Preluare

Site-ul laclasă.ro preia postarea publicată de USLIP Iași

Din păcate îmi sunt aduse la cunoștință tot mai multe cazuri de infectări în unitățile de învățământ din județul Iași. Ceea ce mi se pare ciudat este maniera de lucru a DSP.ului. Aceștia trebuie să facă anchete epidemiologice în școli iar pentru acest fapt se solicită și confirmări de test pozitive. Oamenii își fac prin sindicat sau chiar pe cont propriu aceste proceduri. Statul român nu acordă niciun fel de sprijin financiar și nu a stabilit un mecanism clar de decontare. Ancheta epidemiologică întârzie cu cel puțin 48 ore luarea unei decizii privind eventuala suspendare a cursurilor într-un context ce ar presupune maximă diligență.Și asta poate accelera dinamica infecțioasă.
În aceeași ordine de idei mai trebuie spus că școala a început prost. Lipsa suportului tehnic adecvat face ca profesorii să se confrunte cu probleme serioase acolo unde s-a optat pentru învățământul hibrid. Nu sunt plătite ore suplimentare, foarte multe clase sunt supraaglomerate și ca să punem cireașa pe tort MEC solicită IȘJ Iași reducerea cu aproximativ 100 de posturi din ceea ce este deja încadrat! Din cele 1200 de posturi solicitate pentru suplimentare în contextul epidemiologic actual s-au aprobat doar 10 pentru nedidactic! La schimb se cer 100!!
Nu este treaba noastră să facem prognoze dar în acest ritm este evident unde vom ajunge.
P.S. Începând de luni, 21.09.2020, USLIP IAȘI va începe să prezinte situația cazurilor de unități confirmate cu persoane infectate așa cum o știm din datele pe care le avem la dispoziție.Ocultarea realității nu ajută pe nimeni.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -