Titularizarea a fost deblocată. Când va avea loc?

Trebuie citite

Titularizarea în 2020

Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 2 iulie, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020. Conform modificărilor realizate la art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 , examenul de titularizare se va putea desfășura chiar în situația declarării stării de alertă. Vezi aici parcursul amendamentului.

Noua lege

Alineatul (3) al articolului 27 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“(3) Pe durata starii de alerta, in institutiile şi autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu excepţia celor prevazute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si funcţiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”

Anisie

Ca de obicei, MEC tace. În toată această perioadă care a trecut de la modificarea legii de către Parlament, reprezentanții MEC s-au ferit să vină cu informații clare referitoare la momentul în care titularizarea va avea loc. Să nu fi avut timp? Acestă atitudine, din păcate, este una lipsită de respect față candidații la acest examen.

Conform unor declarații mai vechi ale ministrului Educației, examenul de titularizare va avea loc imediat după ce se va ieși din starea de alertă. Starea de alertă, teoretic, se încheie pe 17 iulie. Cum va proceda MEC dacă starea de alertă va fi prelungită și după data de 17 iulie?

Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educației să ia această măsură. După cum bine se știe, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27, alin 3, prin care s-a impus autorității publice sau instituției publice să nu mai poată organiza nici un fel de concurs.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -