Structură nouă a anului școlar cu o extindere a perioadei de cursuri. Vezi de când

Date:

Anul școlar

Vacanța mare, conform planurilor actualului ministru al Educației va fi scurtată. Nu avem detalii referitoare la modificările dorite, doar direcții genereale, ministrul fiind destul de secretos asupra acestui aspect. Presupunând că acesta va mai rămâne în funcție și nu se va răzgândi, conform declarațiilor făcute la B1 TV, primii pași în sensul extinderii perioadei de cursuri vor fi realizați începând cu anul școlar 2022-2023.

În structura anului școlar, am spus că nu modificăm, din nevoia de predictibilitate, structura anului școlar 2021-2022, însă voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor. Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, și nu vreau să dau exemple sub sintagma tuturor – la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023

Așadar, structura anului școlar 2021-2022, o poți consulta aici, rămâne aceeași.

Admiterea la liceu

Dacă vorbim de admiterea la liceu, schimbarea nu se va aplica în anul 2022, este posibil după identificarea unui numitor comun, să o aplicăm din 2023. Deci nu se va schimba anul acesta ceva major.

Sondaj

Avem un sondaj pe această temă. Puteți răspunde aici, pe grupul Facebook „La Clasă”.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
59 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap