Structură nouă a anului școlar cu o extindere a perioadei de cursuri. Vezi de când

Trebuie citite

Anul școlar

Vacanța mare, conform planurilor actualului ministru al Educației va fi scurtată. Nu avem detalii referitoare la modificările dorite, doar direcții genereale, ministrul fiind destul de secretos asupra acestui aspect. Presupunând că acesta va mai rămâne în funcție și nu se va răzgândi, conform declarațiilor făcute la B1 TV, primii pași în sensul extinderii perioadei de cursuri vor fi realizați începând cu anul școlar 2022-2023.

În structura anului școlar, am spus că nu modificăm, din nevoia de predictibilitate, structura anului școlar 2021-2022, însă voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor. Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, și nu vreau să dau exemple sub sintagma tuturor – la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023

Așadar, structura anului școlar 2021-2022, o poți consulta aici, rămâne aceeași.

Admiterea la liceu

Dacă vorbim de admiterea la liceu, schimbarea nu se va aplica în anul 2022, este posibil după identificarea unui numitor comun, să o aplicăm din 2023. Deci nu se va schimba anul acesta ceva major.

Sondaj

Avem un sondaj pe această temă. Puteți răspunde aici, pe grupul Facebook „La Clasă”.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -