Stimulent de risc pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar

Trebuie citite

Stimulent de risc

Senatorii au depus un proiect legislativ de acordarea a unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Inițiatorii (Cazanciuc Robert-Marius, Preda Radu-Cosmin, Stănescu Paul, Ciolacu Ion-Marcel, Simonis Alfred) propun acordarea unor sume cuprinse între 1500 și 2000 de lei pentru cadrele didactice și personalul auxiliar.

Ce spune propunerea legislativă

Articolul I. – (1) – Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.
(2). – Stimulentul de risc acordat conform alin. (1) nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru munca, reglementată la titlul V «Contributți sociale obligatorii» din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Motivație

În expunerea de motive se evidențiază faptul că atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor fi implicati direct in lupta cu pandemia si vor fi extrem de expusi.

Tinand cont de mceperea noului an scolar 2020-2021 m plina evoluție epidemiologica, ca urmare a riscului raspandirii coronavirusului-COVID 19 si luand act de circumstantele exceptionale create de amenintarea cu infectia COVID-19, precum și de faptul ca atat cadrele didactice, cat si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor fi implicati direct in lupta cu pandemia si vor fi extrem de expusi, este necesar ca statul sa acorde un stimulent de rise in cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata starii de alerta si a starii de urgenta, cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -