Stimulent de risc pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar

Date:

Stimulent de risc

Senatorii au depus un proiect legislativ de acordarea a unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Inițiatorii (Cazanciuc Robert-Marius, Preda Radu-Cosmin, Stănescu Paul, Ciolacu Ion-Marcel, Simonis Alfred) propun acordarea unor sume cuprinse între 1500 și 2000 de lei pentru cadrele didactice și personalul auxiliar.

Ce spune propunerea legislativă

Articolul I. – (1) – Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.
(2). – Stimulentul de risc acordat conform alin. (1) nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru munca, reglementată la titlul V «Contributți sociale obligatorii» din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Motivație

În expunerea de motive se evidențiază faptul că atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor fi implicati direct in lupta cu pandemia si vor fi extrem de expusi.

Tinand cont de mceperea noului an scolar 2020-2021 m plina evoluție epidemiologica, ca urmare a riscului raspandirii coronavirusului-COVID 19 si luand act de circumstantele exceptionale create de amenintarea cu infectia COVID-19, precum și de faptul ca atat cadrele didactice, cat si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor fi implicati direct in lupta cu pandemia si vor fi extrem de expusi, este necesar ca statul sa acorde un stimulent de rise in cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata starii de alerta si a starii de urgenta, cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
141 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap