Sporurile profesorilor din zonele izolate sunt comparate cu pensiile speciale. Vezi în atenția cărui liberal a intrat subiectul

Date:

Pensii speciale

Subiectul pensiilor speciale pare că nu mai este de actualitate pentru guvernul Câțu, asta fără a rezolva nedreptatea. Mai nou, sporurile din sistemul bugetar reprezintă noul subiect abordat de liberali și useri-ști.

Fostul Ministru al muncii

Violeta Alexandru, fostul Ministru al muncii în guvernul condus de Victor Orban, actual parlamentar din partea PNL, și-a manifestat interesul față de sporurile existente în sistemul bugetar. Aceasta a publicat un tabel cu o parte a sporurilor existente în sectorul bugetar deschizând subiectul performanței în administrație.

Ce comparație…

Fostul ministru a realizat o comparație complet nereușită dintre pensiile speciale și sporurile bugetarilor. Mai nou, cele câteva sute de lei pe care le poate primi un profesor atârnă mai greu la buget decât pensiile de zeci de mii de lei primite de acoliții sistemului.

Cu câteva excepții, sporurile în sistemul public au apărut precum am văzut că au apărut și pensiile speciale. Cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic și a fost aproape de decident a obținut un spor.

Tabelul Violetei

Conform tabelului pus la dispoziție de Violeta Alexandru, preoții care lucrează ca profesori în zonele izolate și care fac parte din parohie cu venituri reduse beneficiat de 80% spor La salariu.

Personalul clerical care își desfășoară activitatea în unitățile de cult cu venituri reduse poate beneficia de un sprijin lunar la salarizare pentru cadre didactice din învățământul preuniversitar de stat, potrivit nivelului de studii, gradului profesional obținut și vechimii în activitatea clericală deținută în cadrul cultelor din România, conform asimilării lor.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
99 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap