„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Trebuie citite

„Autoritățile” de capul lor

Se pare că „autoritățile” au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an de acum înainte. În acest scop, conform declarațiilor din spațiul public, se va renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”. Va supraviețui noua tradiție în fața unei previzibile schimbări de regim politic, în fața tradițiilor și a ofertelor pe care hotelierii le vor plasa în luna septembrie?

„Cu capu-n zori”

Radu Szekely, consilierul ministrului Educației, în cadrul emisiunii „Cu capu-n zori” de la TVR1, a abordat subiectul datei la care vor începe cursurile în învățământul preuniversitar. Conform demnitarului, de acum înainte, noul an școlar va debuta începând cu prima zi de luni a lunii spetembrie.

S-a luat hotărârea să începem întotdeauna de acum înainte în prima zi a lunii septembrie, anul acesta pică în data de 5 septembrie.

Anul școlar 2022-2023

Detalii referitore la structura definitivă a anului școlar 2022-2023 pot fi citite aici.

Cine a hotărât?

S-a luat hotărârea…

Întrebările pe care moderatorii emisiunii de la TVR nu le-au adresat distinsului oaspete, reprezentant al autorităților, au o importanță capitală:

  • Cine a hotărât (numele decidenților și funcțiile acestora)?
  • Ce argumente au stat la baza acestei decizii?
  • Dacă s-au realizat sondaje de opinie în rândul celor implicați în sistemul educativ (elevi, părinți, profesori )?
  • Pe cine au mai întrebat?

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -